Plangeri penale impotriva lui Zacornea. La Iasi a inceput razboiul impotriva celui mai hulit examinator auto din toate timpurile

1
201

Intr-o scrisoare deschisa adresata sefului Poliției Permise Iași, polițistul exterminator Zacornea Vasile, postata pe grupul „Examen auto fara curcani”, un iesean ii solicita acestuia demisia din postul de conducere. Ieseanul Gabriel Turicianu isi motiveaza aceasta cerere prin numai putin de 9 „capete de acuzare”, printre care constituirea de grup infracțional organizat în vederea acoperirii faptelor penale ale polițiștilor examinatori la examenul auto, acțiunea de premeditare a respingerii la examenul auto a candidaților în mod discreționar, organizarea de examinări auto în mod ilegal cu 2 examinatori simultan și cu permanenta amenințare a candidaților, harțuirea psihică a martorilor și a candidaților la examen, necunoașterea regulilor de circulație, necunoașterea legislației de examinare auto, stirbirea autorității subalternilor dvs in fața cetățenilor, jignirea candidaților la examenul auto în mod repetat sau incoerenta / incompetenta gravă in managementul instituției.

Generatii intregi de soferi, umiliti ani de zile de „tatucul” Zacornea

Potrivit lui Gabriel Turicianu, aceste fapte au adus Iașul pe ultimul loc din țară la gradul de promovabilitate la examenul auto. Astfel, Iașul a înregistrat în ultimele statistici publicate de DRPCIV numai 19% candidați admiși, față de Botoșani care a înregistrat aproape de 3 ori mai mult, adică 51%.

Este o diferență uriașă care vi se datorează în mod direct prin practicile ilegale pe care cu bună știință le păstoriți. Dar și a managementului mediocru pe care îl administrați în instituție, care face, printre altele, ca cetățenii să fie obligați să aștepte 3-4 luni pentru o noua examinare. Ei, cetățenii ăia care va plătesc salariile grase și pensiile nesimțite și care va permit sa va pensionați si la 50 de ani, când alții muncesc până la 65 de ani sau chiar toată viața lor. Nu mai departe exemplul concret al polițistului exterminator Manole Ioan, comisar șef, pensionat recent, la 51 de ani cu 6500 de lei pe lună, după examinări in bătaia de joc a legii care fac acum obiectul dosarului penal 1865/P/2018 (și pentru care ați mințit cu nerușinare pe procuroarea de caz Albu Nadia Adriana de la Parchetul Iasi iar ea chiar v-a crezut!). Aceste practici mă pun, cel puțin pe mine, cetățean născut și crescut in acest vechi oraș, educat la universitatea lui Cuza din Iași, în situația să mă simt insultat de prezența dvs in fruntea oricărei instituții publice”, a spus Gabriel Turicianu.

Ultimatum pentru Zacornea

In opinia lui Turicianu, demisia lui Zacornea ar putea declanșa sau nu următoarele acțiuni:

– plângere penală împotriva politistului exterminator Ciobanu

– plângere penală împotriva polițistului exterminator Suhan

– plângere penală împotriva polițistului exterminator Grecu

– plângere penală împotriva polițistului exterminator Zacornea

– plângere penală împotriva polițistului exterminator Manole (una nouă, diferită, daca dosarul 1865/P/2018 primește soluție de clasare definitivă)

– publicarea tuturor dovezilor audio-video-text in media și pe pagina de Facebook “Examen auto fără curcani”.

Astfel, demisia dvs poate conduce sau nu la pedepsirea legală a polițiștilor examinatori de la Iași cu care ați colaborat. Este un bun moment ca să vă gândiți și la ei, la polițistul Grecu, cel putin, care e foarte tânăr și pe care l-ați compromis într-un mod abject în calitatea sa de polițist examinator la examinările din 22.01.2020. Aștept demisia dvs până vineri, 31 ianuarie 2020, ora 17.00. Apreciați, va rog, că v-am solicitat numai demisia din funcție, nu și din serviciu. Nu încă”, a mai spus ieseanul.

Radu SEICARU

1 COMMENT

 1. “…Potrivit lui Gabriel Turicianu…”
  “…In opinia lui Turicianu,…”
  Foarte bine punctat.Sunt doar opinii, cel putin deocamdata.

  Este libertatea oricui sa aiba o opinie. Nu inseamna ca este si corecta. Opiniile sunt subiective si pot fi influentate de tot felul de chestii sau interese mai mult sau mai putin meschine.
  Asta timpul o va dovedi.

  Tin minte pe cineva care, acum multi ani, avea un 4×4 foarte performant ca masina si care, cand ajungea in parcarea de la Facultatea de Chimie din Tudor, trecea peste bordurile spatiilor verzi masina era intr-adevar buna) care desparteau parcarea publica de cea rezervata cadrelor facultatii, sector la care accesul era permis doar cu cartele, parcandu-si astfel fraudulos masina. Un prieten a si filmat aceasta… dar, dupa cum spuneam, sunt multi ani de atunci. ..
  Aaa, si nu, nu era ofiter de politie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 + = 69