Plecaciunile lui Chirica fata de Inalta Poarta si primul mameluc al tarii

0
74

Intr-o scrisoare deschisa incarcata de un de adanc si netarmurit respect pentru Guvernul generalului de popota, Nicolae Ciuca, edilul urbei a tinut sa atraga atentia iesenilor asupra maretului si infloritorului viitor pe care Iasul il intrevede prin prisima firimiturilor de fonduri pe care Ciuca al lor a catadicsit sa le drectioneze catre Iasi, din buzunarul public, al romanilor, gestionat in chip mafiot, de o echipa fetida de natarai aflati la butoane.
Distinse Domnule Prim-Ministru,
Doresc să vă transmit sincere mulțumiri din partea mea și a ieșenilor pentru modul corect în care ați gestionat relația dintre Guvernul PNL – PSD – UDMR pe care-l conduceți și Municipiul Iași. Mai ales două dintre deciziile luate ne-au convins atât de bunele intenții ale actualei alianțe de la guvernare cât și de grija pe care domnia-voastră o purtați Iașului – al doilea mare oraș al României.
Astfel, pe lângă finanțarea în valoare de 52 de milioane de lei alocată de către Guvern municipalității pentru asigurarea încălzirii populației pe parcursul iernii trecute, comunitatea ieșeană beneficiază acum de o nouă alocare financiară substanțială, în sumă totală de 43 de milioane de lei, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.
Această finanțare este cu atât mai importantă cu cât fondurile alocate vor merge la două mari proiecte de infrastructură, ce vor deservi, în mod direct, zeci de mii de ieșeni, ce locuiesc în două zone de la marginea orașului nostru. Primul dintre ele vizează reabilitarea pasajului Socola, care face legătura între centrul orașului și zona Bucium. Cel de-al doilea proiect se referă la modernizarea străzii Aurel Vlaicu, ce leagă zona Dancu de restul orașului.
În acest context, îngăduiţi-mi să vă aduc la cunoştinţă faptul că suntem în curs de finalizare a documentaţiei (inclusiv al Planului Urbanistic Zonal) pentru Baza Sportivă Regională „Regina Maria” şi am încredere că acest proiect atât de important pentru Iaşi şi Regiunea de Nord-Est se va bucura de acelaşi sprijin şi aceeaşi atenţie din partea Guvernului României!
Sunt convins că ieșenii vor aprecia cum trebuie eforturile Domniei Voastre de a asigura pe lângă confortul comunităţii și dezvoltarea domeniului investițiilor, investiții în absența cărora nu am putea vorbi de creșterea bunăstării unei comunități.
Cu încrederea că această grijă pe care o purtați Municipiului Iași se va reflecta și în deciziile viitoare ale Guvernului PNL – PSD – UDMR, vă adresez succes şi vă asigur de colaborarea şi susţinerea noastră!
Cu cele mai bune gânduri,
MIHAI CHIRICA
Primarul Municipiului Iași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + = 7