Plopii fara sot vor fi ciuntiti iar cativa zeci de stejari seculari vor fi toaletati …lejer si sever

0
62

Începând de joi, 1 noiembrie, vor fi toaletați mai mulți arbori monumente ale naturii din Municipiul Iași. În urma verificărilor făcute de specialiști s-a constatat faptul că astfel de arbori necesită o astfel de intervenție.
Astfel, vor fi toaletați lejer 35 de stejari și sever un al 36-lea de pe șoseaua Bucium. Totodată, vor mai fi toaletați și cei 17 plopi din Parcul Plopii fără Soț, doi stejari din zona Muzeului de Istorie Naturală și un stejar aflat în apropiere de Stadionul „Emil Alexandrescu”. Acțiunea vizează și toaletarea a două sălcii plângătoare și tăierea altor două de la tabăra de copii din Bucium.
Măsurile sunt avizate de Comisia de specialitate în vederea stabilirii măsurilor care se impun în vederea îmbunătățirii stării de sănătate a arborilor monument. Pe lângă reprezentanți ai Primăriei Municipiului Iași, din cadrul acesteia fac parte reprezentanți ai Academiei Române, Agenției pentru Protecția Mediului, Aurorității Naționale Fitosanitare, Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Direcției Silvice și Servicii Publice SA.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here