PMP, un partid extrem … de ridicol!

0
71

Imediat după adoptarea legii referitoare la organizarea referendumului referitor la modificare Constituției României partidul lui Traian, reperzentat la Iași de Petre și Alin, s-a poziționat foarte clar și distinct împotriva acestui demers democratic, opinînd faptul că nu a fost respectat referendumul consultativ, repetăm CONSULTATIV, referitor la trecerea la un parlament unicameral care să conțină 300 de parlamentari. Trecem peste faptul că această gogoriță cu 300 de parlamentari încalcă legislația comunitară referitoare la norma de reprezentare, dar și peste faptul că acel demers a fost doar o unealtă electorală prin care Traian și-a câștigat alegerile presidențiale.

Ei bine,  același PMP cere acum un alt referendum pentru a modifica tehnica de vot, respectiv introducerea votului electronic, lucru care de fapt este reglementat prin lege, legea electorală. Ar trebui cineva, nu știm încă cine, să le spună lui Traian, Petre, Alin și celorlalți vajnici și anonimi membri ai PMP, că nu este nevoie de referendum pentru introducerea votului electronic, că în Constituție este stipulat faptul că dreptul la vot este inalienabil și garantat de statul Român pentru toți cetățenii săi cităm:

ARTICOLUL 36

(1) Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv.

(2) Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.

După cum se vede, nu se zice nimic despre cum anume, tehnic vorbind, este exprimat acest vot.

Pentru a introduce votul electronic Autoritatea Electorală Permanentă trebuie să producă modificările legislative necesare în legea electorală și cam atât, în nici un caz nu e nevoie de un referendum, încă un referendum.

Certitudinea oferită de acțiunea politică a acestui partid este ridicolul de care acoperă, criticând un demers democratic și cerând în același timp unul similar dar lipsit total de obiect. Cum ziceam, extrem … de ridicol!

Greta ZAMFIR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here