PNL-iștii din Consiliul Județean își bat joc de ieșeni la comanda drujbarului Alexe!

0
63

Funcționarea spitalul mobil boicotată de locotenenții umili ai șefului PNL Iași. Președintele Popa a deblocat situația cu sprijinul consilierilor județeni PMP.

Ieri s-a consumat unul dintre episoadele halucinante din activitatea Consiliului Județean. După ce s-au împotrivit cu înverșunare realizării spitalului mobil Covid-19 și au împroșcat cu noroi în administrația condusă de Maricel Popa oridecâte ori au avut ocazia, acum, liberalii au boicotat ședința de plen în care urma să fie transferat Spitalul mobil către Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva, ca secție externă a unității medicale.

„Liberalii nu vor să înțeleagă că acest spital nu este al lui Popa, ci al ieșenilor. Traversăm o perioadă foarte dificilă, spitalele sunt pline cu pacienți bolnavi de coronavirus. Ceilalți bolnavi cronici nu pot beneficia de condiții normale de tratament. Și cu toate acestea, liberalilor le arde de politică. Disperarea ministrului-drujbă Costel Alexe e atât de mare, încât nu le-a permis consilierilor județeni PNL să participe la ședință„ a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean și al PSD Iași.

Acest fapt l-a determinat pe președintele Maricel Popa să convoace o a doua ședință, tot în regim de urgență, de această dată online. Cvorumul a fost realizat, prin prezența consilierilor județeni PMP, dar și de câțiva liberali, puși la colț de premierul Orban. Președintele de la nivel național al PNL a fost sunat de față cu reprezentanții presei de liderul PSD Iași.

„Le mulțumesc colegilor mei social-democrați care au răspuns ambelor convocări de ieri ale executivului, dar și consilierilor județeni PMP care au participat la ședința organizată online. Politica nu are ce căuta în viața comunității atunci când vorbim de salvarea de vieți omenești. Liberalilor să le fie rușine! Au fost ipocriți până la capăt. Deși au fost puși la colț de premierul Orban și au venit la ședință ca niște mielușei, au votat împotriva proiectului de hotărâre care viza transferul spitalului mobil ca secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase. Și ca aroganța sau incompetența să fie complete, au votat pentru organigrama unității medicale. Precizez clar că proiectul de avizare al organigramei nu mai putea intra pe ordinea de zi, dacă nu ar fi fost votat transferul spitalului, unde liberalii au fost împotrivă. Din păcate, așa înțeleg ei să ajute comunitatea ieșeană. Cultivând intrigi, minciuni, vorbe goale, amenințări. Atunci când vine vorba despre fapte, fug mâncând pământul. Ca niște iepurași fricoși. Lașitatea și incompetența au fost atributele lor de bază în acest mandat„ a mai punctat șeful Consiliului Județean și al PSD Iași.

Spitalul mobil de la Lețcani este foarte aproape de a deveni funcțional. Se lucrează la ultimele detalii, urmând a intra în procesul de avizare. Unitatea medicală este cea mai mare din România, va avea 103 paturi de terapie intensivă și aparatură medicală de ultimă generație.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here