Podul provizoriu de la Milişăuţi s-a surpat. DRDP Iasi si constructorul, artizanii unei noi mostre a neputinței și incompetenței

0
66

Podul provizoriu creat peste DN 2H, în localitatea Milişăuţi, judeţul Suceava, s-a surpat în cursul nopţii trecute din cauza creşterii debitului pe râul Suceava, a informat, miercuri, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române. Circulaţia rutieră este deviată pe rute ocolitoare.

Rămân valabile rutele alternative prin DN 17A, intersecție Bălcăuți, DN 2 spre și dinspe Suceava. De asemenea, se poate utiliza traseul DN 2K, Solca – Milișăuți, care se desprinde din 2E, Spătărești – Vicovu de Sus/ SV. La fața locului este prezentă o echipă a SDN Suceava și a constructorului care evaluează situația”, anunță DRDP Iași.

În februarie 2020, trotuarul de pe podul de la Milișăuți, de pe DN 2H Rădăuți-Milișăuți, s-a surpat cu tot cu balustradă, pe o porţiune de 27 de metri, ajungând în albia râului Suceava. 

Podul provizoriu de la Milișăuți a fost deschis in octombrie 2023, fiind destinat traficului până în 3,5 tone, dupa ce, in prealabil, DRDP Iasi, in prezenta constructorului și a Serviciului Rutier Suceava, a facut inspecția preliminară a lucrărilor de amenajare a variantei provizorii la podul peste râul Suceava de la Milișăuți.

Desi destinat traficului de pana in 3,5 tone, pe acest pod provizoriu s-a exercitat in mod constant un trafic de mare gabarit, cu tiruri din Romania si Ucraina, fara ca administratorul drumului sa ia vreo masura. Mai mult, dupa cum chiar actualul director al DRDP Iași, Ovidiu Laicu, declara, contractul a fost prost conceput încă de la început. In concluzie, desi se stiau hibele acestei investitii, nu s-a intervenit decat din gura, șantierul de la podul de la Milișăuți fiind din start o mostră a neputinței și incompetenței. 

Podul a fost construit din 1962, iar lucrările de reabilitare a acestuia ar fi urmat să se încheie în iulie 2024.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

35 − 28 =