Poeti din 16 tari vin la Iasi, la cea de-a VIII-a editie a Festivalului International Poezia

0
62

În perioada 22 – 29 mai la Iaşi are loc cel mai mare festival dedicat poeziei din această zonă a Europei, Festivalul Internaţional „Poezia la Iaşi”, ediţia a VIII-a. Vor participa aproape 70 de poeţi din ţări precum: Belgia, Brazilia, Croaţia, Franţa, Grecia, Israel, Italia, Polonia, Portugalia, România, Rep. Moldova, Spania, Tunisia, Turcia, Ungaria şi chiar din Ucraina. Astfel în cele şapte zile de festival iubitorii de poezie pot participa la un adevărat maraton de evenimente pe care cele opt grupe de poeţi le-au pregătit special pentru public. Cu acest prilej vă invităm să îi cunoaşteţi pe participanţii care în perioada 22 mai – 29 mai vor reconfirma că Iaşi este Capitala Europeană a Poeziei.
În cele şapte zile de festival (22-29 mai), cei aproape 70 de poeţi invitaţi din 16 ţări vor fi prezenţi în 11 licee ieşene, unde se vor întâlni cu tinerii devoratori de poezie pentru recitaluri lirice şi dialoguri libere, vor susţine recitaluri poetice la Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iaşi, vor lansa cărţi apărute recent şi vor participa la un maraton de lectură şi dialog neconvenţional „la firul ierbii”, în comuna Ciurea. Totodată, în cadrul Festivalului Internaţional „Poezia la Iaşi”, iubitorii de poezie vor avea prilejul să audieze secvenţe de intemezzo muzical, oferit de Patricia Iacob, la vioară, Diana Maria Hrenciuc Mertic, la violoncel, dar şi un recital extraordinar inedit oferit de cunoscutul actor francez Charles Gonzales, care va interpreta în premieră din operele poeţilor ieşeni: Daniel Corbu, Adi Cristi, Cassian Maria Spiridon şi Valeriu Stancu.
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Iași, prin Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + = 19