Politist din Iasi, acuzat ca a cerut mita la un examen auto. “Eu vreau sa ajungem la un numitor comun”

0
112

La Parchetul Iasi a fost depusa o plangere penala impotriva politistului examinator Ciobanu Ciprian. Reclamantii sustin in acea plangere, faptul ca examinatorul ar fi solicitat mita pentru a da aviza favorabil la examen. 

Eu vreau sa ne intelegem, sa ajungem la un numitor comun“, s-ar fi adresat politistul examinator Ciobanu Ciprian de la Politia Permise Iasi, candidatilor Bianca si Gabriel Turicianu, imediat dupa ce i-a “picat” in mod ilegal la traseu, in 29.10.2019.

Toti trei se aflau in masina de examen. Actiunea lui Ciobanu face parte din vanatoarea la care au fost supusi cei doi candidati de catre politistii examinatori care fac parte din grupul infractional organizat la Politia Permise Iasi pentru ca au indraznit sa depuna plangere penala dupa prima examinare in care adjunctul de atunci al sefului Politiei, comisar sef Manole Ioan, isi batuse joc de examinarea acestora: pe unul l-a respins, celuilalt i-a refuzat pur si simplu examinarea. Zacornea Vasile, seful Politiei Permise Iasi, este cel care conduce acest grup infractional si avem probe obiective care demonstreaza ca el este cel care a ordonat “executarea” candidatilor la examenul auto. Un examinator, care actioneaza cu stricta respectare a legii, observa si noteaza greselile la traseu ale candidatului. Atat! Scopul prezentei politistului examinator in masina de examen nu este sa “negocieze” aceste greseli cu candidatii, in schimbul unor sume de bani sau alte foloase. Sub nicio forma, politistul examinator si candidatii nu pot ajunge in situația “sa ne intelegem”, cum spune politistul Ciobanu Ciprian in clar si nici nu se pot afla in situatia ca “sa ajungem la un numitor comun“, sustin reclamantii.

Cei care aduc aceste acuzatii sustin ca se afla in posesia documentelor in care seful Politiei Permise Iasi, Zacornea Vasile, confirma ca a luat la cunostinta despre actiunile lui Ciobanu, dar nu a luat nicio masura impotriva sa, ci a acoperit faptele pentru că era și el însuși implicat, el dăduse comanda.

Examinarea pentru obtinerea permisului auto nu este o “intelegere” sau “un numitor comun” decat la Iasi, unde procentul celor care sunt admisi la examenul auto este cel mai mic din tara: numai 19% si la o distanta de aprope 3 ori mai mica fata de primul clasat. O piata estimata in prezent la 5.000.000 de euro.”, mai sustin petentii care cer suspendarea atestatelor de examinatori pentru politistii Vasile Zacornea si Ciprian Ciobanu.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 12 = 16