Pot de 10 milioane de euro pentru Conest. Un palat princiar la discreția unui constructor abonat la cascaval

0
83

Viorel Cozma, patronul Conest, are spate nu numai în administrația Chirica care îî înlesnește accesul la mai toate lucrările edilitare, ci și la nivelul unor instituții care dețin painea și cuțitul. Una dintre cele mai consistente licitații de reabilitare a unui monument istoric, ar putea să fie trucată, insesizabil, prin intervențiile care se pregătesc la București.
Surse din randul firmelor care materializat intenția de a depune oferte pentru licitația de reparare și consolidare a Palatului Sturdza din Iași, au susținut pentru AgoraPress că Viorel Cozma, nu numai că a tras anumite sfori la nivelul Companiei Naționale de Investiții, ci chiar se laudă prin târg că aranjamentul e deja făcut și contractul de 10 milioane de euro este ca și semnat.
Reamintim faptul că la licitația susținută de Compania Națională de Investiții pentru execuția lucrărilor la obiectivul de investitii „Consolidare, restaurare si refunctionalizare a imobilului fostul Palat Mihail Sturdza, situat in municipiul Iasi, str, Closca nr. 9 au participat 3 firme – Iasicon SA, Smeogal Construct SRL și Conest SA.
“Deși Conest-ul are cea mai mai mare ofertă din punct de vedere financiar, se speculează că această firmă va câștiga licitația, iar celelalte două vor fi eliminate din “diverse motive”, chiar daca principalul criteriul de depatajarea si adjudecare este oferta cu pretul cel mai mic. Se pare că sprijinul este oferit de o anumită doamnă, șefă pe la licitații la CNI”, susțin surse apropiate de licitațe.
În clădirea care face obiectul acestui contract, emblematică pentru orașul Iași, a funcționat Seminarul Teologic Veniamin Costachi, pe care academicianul Constantin Erbiceanu l-a numit Sorbona românilor. În prezent, cladirea adaposteste Facultatea de Teologie Ortodoxă care funcționează în fostul Palat «Sturdza» începând din anul universitar 1993-1994. În trecut, clădirea a fost expertizată tehnic și a fost încadrată în clasa I de risc seismic.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here