Povestea emotionanta a patru orfani din Iasi care lupta sa ramana impreuna in casa parinteasca

0
69

O poveste impresionanta vine de la Iasi, unde patru copii ramasi orfani in urma cu un an au reusit sa ramana impreuna in casa parinteasca.

Asistentul social de la primarie a avut incredere in ei si nu a raportat cazul, pentru ca fratii l-au rugat cu lacrimi in ochi sa-i lase sa traiasca acasa, ci nu printre straini.

Directia pentru Protectia Copilului a permis aceasta situatie exceptionala, dar i-a cerut unei matusi sa-i supravegheze pe cei patru orfani.

Andrei, de 16 ani, Alexandra de 14, Catalin de 10 si mezinul Petrica, de opt ani. Impreuna sunt o familie. Toata lumea din Ruginoasa ii stie.

Mama lor a murit in urma cu 8 ani – la nasterea ultimului prunc, iar tatal s-a prapadit acum un an, in urma unei agresiuni.

Sa ramanem impreuna cu ajutorul lui Dumnezeu… asta-i cea mai mare dorinta a mea…“, spune mezinul.

Asa s-au rugat cei patru frati de asistentul social de la primarie: sa nu-i desparta, sa-i lase sa creasca impreuna. Si omul s-a indurat de ei, pentru ca ii stia cuminti si harnici. Si, cu ajutorul primariei, i-a sustinut.

Dupa decesul tatalui copiilor, acestia si-au manifestat dorinta de a ramane impreuna si am tinut cont de asta pentru a nu fi despartiti sau institutionalizati, dati in centre de plasament. Ne-am luat angajamentul ca sa-i ajutam“, a spus asistentul social Dumitru Lupu.

Pe langa mancare, haine, lemne de foc si plata facturii la curent, primaria i-a ajutat luna de luna si cu bani. Iar copiii, uniti si ascultatori, isi poarta singuri de grija si au in gospodarie o vaca, un cal si opt oi.

Baiatul cel mare a fost nevoit sa renunte la scoala, desi era elev in clasa a 9-a si avea note bune. Sora lui, eleva in clasa a saptea, a invatat sa gateasca pentru toti, iar copiii nu-si mai vad capul de treburi.

Mie-mi plac caii…caii, vaca si oile. Am vazut si la tata, la frate-miu si invat si eu..”, spune Catalin.

Intrebati ce le lipseste, copiii ridica din umeri. Mancare au, animalele sunt bine… Poate jucarii?

Nu-mi trebuie, nu vreau jucarii…Eu ma joc cu asta (fratele) al meu cu mingea“, a mai spus Catalin.

Directia de Asistenta Sociala a aflat abia acum de soarta celor patru frati, si, datorita unei matusi care le va fi tutore, copiii isi vor recapata alocatiile, retroactiv.

Matusa are la randul ei patru copii si e mandra de nepoti.

Se descurca, is cuminti, fac treaba. Toata ziua fac treaba“, a spus Crenguta Murariu, matusa copiilor.

Dupa ce se vor regla lucrurile, copiii vor avea 650 de lei pe luna. Si o experienta de viata care i-a maturizat si i-a legat pentru totdeauna.

Daca doriti sa ii ajutati, datele de contact sunt urmatoarele: Dumitru Lupu, asistentul social Ruginoasa : 0784.211.948

sursa: ProTv

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here