Povestea lui Izidor, tanarul salvat din Iad acum 20 de ani. Cosmarul trait in caminul pentru minori din Sighetul Marmatiei

0
79

Izidor, un tanar care are acum 35 de ani si o viata frumoasa in Statele Unite, s-a intors in Romania ca sa-si reintalneasca familia biologica. Desi mama si tatal sau l-au abandonat la nastere, tanarul a gasit puterea sa-si accepte destinul.
Alaturi de Izidor, se afla acum in Romania mama lui adoptiva, care are 3 copii ai ei si inca 7 infiati.
Daca Iadul ar fi fost aici, pe pamant, cu siguranta ca o parte din el a fost in caminul pentru minori cu dizabilitati din Sighetu Marmatiei. Acolo a fost abandonat si Izidor, la scurt timp dupa nastere. Ramas cu un defect la picior din cauza unui vaccin antipoliomielitic, Izidor a crescut alaturi de alte sute de copii cu handicap, in conditii infioratoare, tinuti in camasi de forta sau legati cu sfoara de calorifere, spalati cu apa rece.
Asa au fost descoperiti in 1990, imediat dupa caderea regimului comunist, de jurnalistii americani. Uluiti de conditiile dure, multi americani au venit in Romania si au inceput sa infieze copiii traumatizati. Unul dintre acestia este si Izidor, salvat din iadul de la Sighet de o familie din San Diego in 1991, pe cind avea 11 ani. Astazi, dupa aproape 25 de ani, Izidor s-a intors in tara natala, decis sa infrunte cele mai crunte amintiri. A luat-o cu el pe Marlys, mama sa adoptiva, femeia care l-a salvat.
“Ivascu este primul baiat care a murit la orfelinat. Cand a murit, a fost lasat in baie, pe un cearsaf, pentru mai multe ore”, isi aminteste Izidor.
Baiatul de atunci a castigat inima familiei Ruckel intr-o clipita, iar acestia s-au luptat cu toate armele pentru a-l scapa de chinurile orfelinatului.
“Au trecut mai mult de 20 de ani, era plin cu copii cand am venit aici. Arata oribil, este infricosator, era oribil si data trecuta”, spune Marlys.
“Familia e cel mai mare dar din viata mea. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru tot: viata, sansa, sansa pe care nu credeam sa o am, puterea de a rezista cat am facut-o eu”, mai spune Izidor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here