Prăbusirea la Iasi a unui avion, anuntată la 112, a fost o alarmă falsă. După 3 ore de căutări Codul Rosu a fost ridicat

0
66

Un apel la 112 a semnalat că un avion s-ar fi prăbușit și este stare de urgență la Iași, unde a fost activat Codul Roșu de salvare. Dupp aproape 3 ore de căutări, Codul Roșu a fost dezactivat, pentru că echipele de căutare nu au găsit niciun avion.

UPDATE ora 7:05. Angajații ISU au căutat aproape 3 ore avionul prăbușit, fără să găsească nimic. În aceste condiții, Codul Roșu de intervenție a fost ridicat. La fața locului a rămas totuși un echipaj medical.

UPDATE ora 00:15. Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat vineri, pentru Agerpres, că din informaţiile primite de la Romatsa nu este nimic confirmat până la acest moment privind posibila prăbuşire a unui avion în judeţul Iaşi.

La momentul acesta ROMATSA nu are nimic dispărut. Este un apel telefonic care a venit. Ai noştri caută acolo ca măsură de precauţie, dar la acest moment nu este nimic confirmat. S-a luat legătură cu ROMATSA. În acest moment nu avem nimic dispărut, oficial, din avioanele care erau în zonă”, a spus Arafat.

UPDATE ora 00:10. Poliţiştii au ajuns la domiciliul bărbatului care susţine că a văzut un avion ce avea un motor în flăcări. Acesta le-a explicat zona în care a văzut avionul, iar echipele au plecat spre acea zonă pentru a face cercetări.

Martorul susţine în continuare că a văzut cu ochii lui avionul în flăcări, scrie bzi.ro.

Totodată, Poliţia de Frontieră Iaşi a luat legătura cu omologii din Republica Moldova, pentru că distanţă faţă de graniţă nu este mare.

UPDATE 23:40. Un pompier a vorbit la telefon cu persoana care a sunat la 112. Potrivit acestuia, bărbatul din Cozia a văzut „un avion mare care a intrat în picaj”. Pompierii se află în zonă și încep căutările.

Toți șefii din cadrul ISU și subalternii lor au fost chemați de acasă la serviciu, relatează Ziarul de Iași. Jurnaliștii ieșeni scriu că mai multe echipaje de pompieri se îndreaptă la fața locului.

Potrivit sursei citate, reprezentanții instituției au transmis că sunt în alertă maximă și au trimis la fața locului, în recunoaștere, mai multe autovehicule. Aeroportul Iași a transmis către ISU că nu le-a dispărut niciun avion de pe radare și, în cel mai rău caz, avionul semnalat în apelul de la 112 ar fi o cursă din Republica Moldova.

Un localnic a sunat în această seară la 112 semnalând faptul că a văzut flăcări la motoarele unui avion ce zbura în zonă.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here