Pregătirile pentru vizita Papei Francisc la Iași au început deja. Sunt asteptati peste 120.000 de turiști, iar hotelurile sunt rezervate aproape integral

0
71

Pregătirile pentru vizita de o zi de la Iași a Papei Francisc, care se va afla în România între 31 mai și 2 iunie, au început deja. Primăria Iasi anticipează prezența a peste 120.000 de turiști, iar hotelierii anunță un grad de ocupare fără precedent. Deși în acest moment nu se cunosc foarte multe detalii despre șederea la Iași a Suveranului Pontif, organizatorii spun că, cel mai probabil, acesta îi va întâlni pe ieșeni în piața din fața Palatului Culturii, unde va fi amenajat un sistem de intrare cu bilete gratuite. Acest sistem va fi folosit, explică reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice din Iași, atât pentru a putea ca un număr cât mai mare de creștini din toată Dieceza de Iași, nu doar din municipiu, să participe la întâlnire, cât și din motive de securitate.

Pentru promovarea evenimentului, Episcopia din Iași a început tipărirea unor bannere mari cu mesajul Papei, care vor fi duse în fiecare parohie în parte, și se vor face liste cu cei care vor să fie prezenți la Iași în ziua vizitei Sfântului Părinte.

 În ceea ce privește turismul, cele peste zece mari hoteluri din zona centrală și chiar mai periferică a municipiului Iași mai au disponibile între două și cinci camere duble, potrivit platformei booking.com. La aceste hoteluri, prețurile pentru un sejur de două nopți variază între 600 și 1.000 de lei pe cameră. Spre exemplu, într-unul dintre marile hoteluri, din Piața Unirii, care are 186 de camere, la momentul actual mai sunt disponibile doar trei camere. Autoritățile locale estimează, în urma discuțiilor cu reprezentanții oamenilor de afaceri din Iași, că în perioada respectivă vor fi prezente la Iași până la 120.000 de persoane.

 ”Așteptăm prezența unui număr foarte mare de persoane de cult catolic care vor veni din Ucraina, Moldova, Polonia, din celelalte regiuni ale României și probabil foarte mulți ortodocși. Din punctul nostru de vedere, va fi o prezență care va depăși de departe 100.000 – 120.000 de persoane”, a declarat primarul Mihai Chirica pentru Libertatea

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here