Premiera spectacolului Alice în Tara Minunilor, in amfiteatrul Gradinii Botanice

0
64

Cea mai nouă premieră a Ateneului din Iași va avea loc mâine, 1 iunie, la ora 18.00 în Grădina Botanică; spectacolul „Alice în Țara Minunilor”, un spectacol făcut mai ales pentru copii, dar și pentru părinții și bunicii care vor să participe la aventurile ieșite din comun ale îndrăgitului personaj creat de Caroll Lewis.

Regizorul spectacolului de succes „Peter Pan”, Iuian Ioan Sandu revine cu o premieră ce va avea loc în aer liber, la Amfiteatrul – auditorium recent inaugurat al Grădinii Botanice „Anastasie Fătu” și care are o capacitate de 400 de locuri. Fiind un spectacol realizat în parteneriat cu  Universitatea Cuza prin Grădina Botanică, accesul va fi gratuit, un cadou pe care Ateneul se bucură să îl ofere de Ziua Internațională Copilului și părinților.

Această premieră marchează și primul spectacol în care trupa de actori a Ateneului joacă în întregime, atât actorii „din garda veche”, cât și cei mai recent angajați.

În lumea fantastică a lui Carroll Lewis suntem purtați ca într-un carusel amețitor al jocurilor de cuvinte și rime întortocheate – și totuși Alice are ceva atât de simplu. Alice, cea din Țara Minunilor este copilul care îndrăznește. Ea îndrăznește să viseze, fără limite, fără frică, ea îndrăznește să își înfrunte fricile și să țină piept întrupărilor acestora, ea îndrăznește să fie liberă – liberă să plutească într-o lume care ne provoacă să o înțelegem și care până la urmă, nu e decât o simplă joacă de copil. Alături de ea suntem cu toții invitați să închidem ochii și să visăm, dar nu oricum, ci cu poftă și curajul copilului pur, un vis fără bariere…ca o joacă într-una dintre cele mai fascinante și provocatoare povești ale tuturor timpurilor“. Iulian Ioan Sandu, regizor

Distribuția:

Alice – Cezara Fantu

Iepurele de alb/ Bucătăreasa – Alexandra Macovei

Ducesa – Alexandra Paftală

Pisica Cheshire – Codrin Dănilă

Palarierul nebun – Vlad Baba

Regina de inimă – Erica Moldovan

Regele – Dumitru Florescu

Omida – Andrei Ciobanu

Broasca Țestoasă – Ana Hegyi

Bursucul – Daniel Onoae

Iepurele de câmp – Ionut Gînju

Grifonul – Arun Cotic

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here