Premii de peste 4000 de euro la competiţia Energy Challenge, dedicata studentilor

0
59

E.ON România dă startul ediţiei din 2017 a Energy Challenge, competiţie dedicată studenţilor dornici să contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamică și în continuă schimbare a energiei. Ediţia a III-a este  dedicată tuturor studenților la zi la facultăţile din România, nivelul  licenţă şi  master. Tinerii sunt invitaţi să formeze echipe de 2-4 membri şi să înscrie în concurs proiecte inovatoare pe teme de eficiență energetică şi mobilitate sustenabilă sau modalități diferite de livrare, respectiv de  prestare a produselor și serviciilor actuale oferite de companiile din domeniul energetic.
„Lumea energiei este într-o transformare rapidă şi profundă şi avem nevoie de soluţii inovative pentru ca energia să fie mai sigură, mai curată, mai eficientă şi mai personalizată. Competiţia este o oportunitate pentru studenţii cu idei şi iniţiativă de a le pune în valoare şi este în acelaşi timp o confirmare a preocupării companiei noastre de a fi în avangarda schimbărilor din domeniu“, a declarat Ana Maria Matei, director general adjunct E.ON România.
Proiectele câștigătoare vor fi recompensate cu premii în valoare totală de peste 4000 de euro, iar echipele care vor ajunge în finală vor fi invitate la Energy Challenge Academy, la Târgu Mureş, o săptămână de training-uri şi workshop-uri pentru a-şi dezvolta ideea. Pentru a intra în competiţie, proiectele sau iniţiativele trebuie să fie înscrise pe http://energychallenge.eon-romania.ro/ până la data de 22 ianuarie 2017.
Energy Challenge a debutat în 2015 pe plan local, la Cluj Napoca, iar în 2016, ediţia a II-a s-a extins şi la Iaşi, antrenând zeci de studenţi. În 2015 proiectul câştigător a fost ”PCM – Phone controlled meter (integrarea unui Modem GSM/GPRS pentru a efectua controlul de la distanță prin intermediul rețelei de telefonie mobilă)” iar membrii echipei „Team der Zukunft” au primit câte o tabletă iPad.
În 2016 membrii echipei câştigătoare, Future Energy, au beneficiat de o vizită de lucru la sediile E.ON din Malmo-Suedia şi Danemarca-Copenhaga unde au vizitat parcuri eoliene și puncte de lucru cu infrastructura de E mobility. Totodată, tinerii au testat maşinile Tesla în Danemarca întrucât proiectul câştigător „Car to grid” a avut ca temă conectarea la reţea a maşinilor electrice.
Despre E.ON România
E.ON a intrat în România în anul 2005, când a preluat fostele societăţi de stat din domeniul gazelor naturale şi energiei electrice. Companiile din structura grupului E.ON operează, în prezent, o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de peste 21.400 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de peste 81.000 de kilometri şi desfăşoară activităţi de furnizare în 20 de judeţe situate în jumătatea de Nord a ţării, având circa 3,1 milioane de clienţi. În ultimii zece ani, E.ON a investit în România peste 1,3 miliarde de euro.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here