Premiu important obtinut de Opera Iasi

0
76

Opera Națională Română din Iași a fost premiată de Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali (UCRRM) din România la finalul săptămânii trecute.
În cadrul primei ediții a Galei Premiilor MUSICRIT, organizată la Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, teatrul liric ieșean a fost recompensat de UCRRM (președinte: Luminița Arvunescu) cu Premiul de excelență pentru susținerea tinerei generații.
Un mare talent promovat de Opera Iași anul trecut, soprana Noemi Onucu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, a susținut un moment artistic în cadrul galei, tânăra fiind aplaudată frenetic de exigentul public prezent.
Opera Iași este cunoscută ca o instituție care a lansat nume uriașe ale scenei lirice naționale și internaționale. Ne onorează premiul primit din partea celor mai importanți critici, redactori și realizatori muzicali din țară, distincție care a subliniat performanțele noastre. Personal, îi asigur pe toți tinerii talentați că vor avea în mine, și pe viitor, un mare prieten și susținător, gata să-i ajute și să-i promoveze” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu.
În condițiile în care Andrei Fermeșanu a interpretat rolul Edgardo, din opera „Lucia di Lamermoor”, înlocuindu-l pe Rolando Villazon în spectacolul Operei Naționale București, premiul Operei Iași la Gala Premiilor MUSICRIT a fost înmânat coordonatorului artistic al instituției ieșene, Florin Guzgă.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here