Premonitiile lui Cătălin Ivan: 2018 va fi anul în care ne vom despărti de Liviu Dragnea

0
60

Europarlamentarul social-democrat Cătălin Ivan a scris, într-o postare pe Facebook, că în mod normal, Comitetului Executiv Naţional al PSD ar trebui să îi ceară demisia lui Liviu Dragnea şi să organizeze de urgenţă Congresul.

Nu se va întampla însă. Totusi, chiar și așa, 2018 va fi anul in care ne vom desparti de Liviu Dragnea. Pentru că mâine (n.r. azi)are loc ședința de Comitet Executiv Național, cred că este un moment foarte bun de bilanț pentru primul an de guvernare. Dacă să fii în opoziție este relativ ușor, guvernarea oferă liderilor politici șansa să-și dovedească realele calități sau, din contra, incompetența. În Cex-ul de mâine cred că ar trebui să se vorbească despre o evaluare a lui Liviu Dragnea, cel care și-a asumat această guvernare, care a fost susținut necondiționat de partid pentru a pune în aplicare ceea ce românii au votat în decembrie 2016. Dacă din programul de guvernare s-a ales praful, nimeni nu mai știe astăzi exact ce și cât s-a realizat, agendă personală a lui Liviu Dragnea a fost urmărită cu foarte mare grijă și determinare. Anul 2017 a fost anul în care Dragnea a încercat să pună mână pe puterea absolută în România, să scape de dosarele penale, să-și pună agoniseala din fapte evidente de corupție la adăpost, să scape de orice urmă de opoziție din partid și, practic, să-și asigure libertatea, indiferent de costuri”, a scris Cătălin Ivan, pe Facebook.

Europarlamentarul a mai precizat faptul că anul 2017 a însemnat pentru partid o nouă premieră negativă, dărâmarea propriului guvern, fără vreo explicație concretă.

2017 a fost anul în care PSD a fost luat captiv de un grup de indivizi veniți din afară să, de pe la PRM sau de la vechiul PD, anul în care, pentru prima data, și-a sacrificat credibilitatea pentru că un singur om să scape de pușcarie, anul în care a privit tăcut cum, în numele sau, fără acordul sau însă, îi sunt anulate marile merite pe care acest partid le-a avut de la Revoluție până astăzi, anume intrarea în Uniunea Europeană și NATO”, a mai scris Ivan.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here