Preot acuzat că a luat vaca unui enoriaş ca taxă pentru biserică. Ce pedeapsă poate primi

0
55

Preotul Zamfir Neagoe, din satul Scurtu, comuna Berleşti, este acuzat de localnici că percepe taxe enorme pentru serviciile religioase pe care trebuie să le aducă enoriaşilor. Unul dintre aceştia povesteşte că părintele i-a luat vaca din curte unui localnic pentru a-şi plăti taxa către biserică.

Unii localnici susţin că preotul cere 1.000 sau 1.500 de lei pentru o cununie religioasă, în loc de 300 de lei, aşa cum este la alte biserici. Preotul Zamfir Neagoe slujeşte de mai bine de 20 de ani în localitatea Berleşti. Enoriaşii se plâng că, în ultimii ani, a crescut foarte mult taxele. „Şapte milioane înmormântarea, opt cununia… Oamenii nu îşi permit că sunt unii săraci care nu au nici de pâine. Nu ai banul, îţi aruncă pomelnicul înapoi. I-a aruncat pomelnicul înapoi, că a avut doar 10 lei“, povesteste un localnic, citat de Adevărul.ro.

În aceste condiţii, unii dintre localnici s-au orientat către alte lăcaşuri de cult. „Eu m-am cununat la Vladimir, pentru că naşii mei sunt certaţi cu el, moşii mei sunt certaţi cu el, toată lumea e certată cu el”, spune un tânăr. Constantintin Costoiu, un alt localnic, din comuna Berleşti, spune că preotul ar fi luat vaca unui enoriaş pentru a achita în acest fel taxa: „La cineva care a murit aici, ştiu mai mulţi cetăţeni care să confirme, i-a luat vaca, neavând nici apă în găleată. A vândut-o ca taxa, că mai avea să-i dea 50 de lei”.

Preotul acuzat susţine că informaţiile pot fi oferite doar de Mitropolia Olteniei: „Toate informaţiile pe care le vreţi de la mine le găsiţi la Biroul de Presă la Sfânta Mitropolie”. Purtătorul de cuvant al Mitropoliei Olteniei, Ioniţă Apostolache, susţine că, dacă acuzaţii se dovedesc întemeiate, preotul s-ar putea alege cu o mustrare scrisă.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

56 + = 62