Președintele PSD Iași ameninta cu anchete dacă rectificarea bugetară va avea conotație politică

0
60

Ceea ce se pregătește în aceste zile arată că lupta pentru putere în PNL sfidează orice limită a bunului simț. Demiterea intempestivă a ministrului Finanțelor Publice, apropiat al lui Orban și modul în care premierul Florin Cîțu se adresează primarilor cu privire la viitoarea rectificare bugetară mă determină să cred că dezvoltarea comunităților locale devine monedă de schimb pentru voturile de la congresul PNL.

Din păcate, cei doi candidați pentru șefia PNL, Cîțu și Orban folosesc toate pârghiile administrative pentru rezolvarea unei competiții politice. Cred că acest lucru trebuie să înceteze imediat. Alocarea discreționară a resurselor publice reprezintă un abuz de putere grosolan, iar penelistii sunt deja recidiviști din acest punct de vedere. Să nu uităm că au inventat o nouă anexă la bugetul de stat pentru a da bani catre administrațiile conduse de liberali sau useriști.

Rectificarea bugetară trebuie să respecte un algoritm matematic echitabil pentru toate comunitățile locale din România. Alocarea fondurilor la nivel local trebuie să se facă strict pe baza unor criterii obiective și echitabile, în funcție de necesarul de finanțare al fiecărei unități administrativ teritoriale. Ea nu trebuie făcută nici la biroul personal al lui Cîțu, nici la biroul de la partid al lui Ludovic Orban.

Toate comunitățile au proiecte în derulare și au nevoie de fonduri pentru finalizarea lucrărilor, mai ales pentru cele din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Toți copiii au nevoie de creșe, grădinițe și școli moderne, la fel cum toți românii au dreptul să circule pe drumuri asfaltate, să beneficieze de apă potabilă, gaz metan, canalizare și dispensare moderne.

Dacă, la rectificarea bugetară, banii nu vor fi alocați în mod echidistant și transparent, ci doar pentru obținerea unor avantaje la congresul PNL voi face o plângere penală împotriva premierului Cîțu în care voi solicita autorităților abilitate să intervină. O astfel de acțiune este asimilabilă cu traficul de influență pentru a obține un folos personal necuvenit.

Sper ca Orban și Cîțu să aibă înțelepciunea și maturitatea de a renunța la aceste tertipuri ipocrite. Lupta politică nu are ce căuta atunci când vorbim despre alocările financiare pentru comunitățile locale. Toți românii au dreptul să trăiască mai bine, indiferent de culoarea politică a omului ales la conducerea unei comunități!

Maricel Popa, presedinte PSD Iasi 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here