Prima bancă de ţesuturi din Moldova va funcţiona în incinta Spitalului „Sf. Spiridon”

0
82

La începutul acestei săptămâni vor începe procedurile necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru banca de ţesuturi din cadrul Spitalului “Sf. Spiridon” Iaşi.

La acest moment, societatea care a câştigat licitaţia organizată la Bucureşti pentru realizarea studiului de fezabilitate, a primit toate documentele şi avizele necesare. După ce le procesează vin în teren, cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare”, a explicat deputatul Petru Movilă.

Conform proiectului vor fi înfiinţate patru bănci de ţesuturi, la Iaşi, la Tg. Mures, la Bucureşti şi la Timişoara, costul total fiind de peste 3 milioane euro, sumă alocată din fondurile Ministerului de Finanţe, în condiţiile în care finanţarea iniţială, europeană, a fost pierdută. În ceea ce priveşte amplasarea băncii de ţesut la Iaşi, în cadrul Spitalului Sf. Spiridon, decizia a aparţinut Consiliului Local, existând în acest sens hotărârea de CL aferentă.

Se discută despre acest proiect de mai bine de șase ani, din 2008, de când finanţarea de la Uniunea Europeana s-a pierdut pentru ca Romania nu a organizat licitatiile necesare. In tot acest timp am cautat, alaturi de reprezentantii Agentiei Nationale de Transplant, variate si solutii pentru infiintarea unei astfel de banci, benefica atat pentru judetul nostru cat si pentru intreaga regiune de Nord-Est. Sper ca imediat dupa ce studiul va fi finalizat, vom putea vorbi despre concretizarea acestui proiect”, a mai spus Movilă.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =