Primăria a decis prelungirea cu trei zile a contractelor tuturor comercianților din târgurile de Sărbătorile Iașului

0
49

Pentru a diminua pierderile generate de condițiile meteo nefavorabile din săptămâna 10 – 16 octombrie, Primăria Municipiului Iași a decis prelungirea cu trei zile a contractelor tuturor comercianților care participă la târgurile organizate în cadrul a celei de-a XXV-a ediții a Sărbătorilor Iașului. Dacă, inițial, perioada de închiriere a spațiilor din târguri era de șapte zile (de luni, 10 octombrie, până duminică, 16 octombrie, inclusiv), Primăria Municipiului Iași le-a adus la cunoștință tuturor comercianților că târgurile vor rămâne deschise până miercuri, 19 octombrie, inclusiv. Primăria Municipiului Iași nu va încasa nicio taxă pentru cele trei zile suplimentare.

Vremea nu a fost deloc favorabilă pentru comercianții care au închiriat spații în cadrul târgurilor amenajate cu ocazia Sărbătorilor Iașului. Prin urmare, am decis prelungirea cu trei zile, în regim gratuit, a acestor spații pentru comercianți. Știu că și ieșenii și-au dorit ca aceste târguri să fie organizate în continuare în cadrul Sărbătorilor Iașului. Rămâne la latitudinea antreprenorilor dacă doresc să mai rămână trei zile în plus în orașul nostru”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În cadrul Sărbătorilor Iașului 2016 au fost amenajate târguri cu diferite profiluri de comerț în alte amplasamente față de edițiile anterioare. Astfel, Târgul Blănarilor și Sărbătoarea Vinului au loc în spatele Halei Centrale, Parcul de Distracții a fost amenajat la Ștrandul Municipal, iar în Piața Unirii și pe Pietonalul Lăpușneanu regăsim Târgul de Toamnă cu produse tradiționale și de artizanat.

În acest an au fost închiriați către comercianți peste 3.000 metri pătrați, fiind acordate 116 avize pentru diferite tipuri de comerț.  

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 − 64 =