Primaria a intrat cu buldozerele in garajele ilegale din Galata

0
51

Echipele Servicii Publice SA, cu ajutorul Poliției Locale și al Salubris SA, dezafectează în aceste zile câteva garaje construite ilegal pe Calea Galata, nr. 22.
În cursul anului trecut au fost dezafectate 91 de garaje fără autorizație de construire amplasate ilegal pe terenuri din proprietatea Municipiului Iași.
Dintre acestea, în urma tuturor verificărilor de legalitate și după epuizarea tuturor încercărilor de soluționare amiabilă, 39 au fost dezafectate prin dispoziție a primarului. Celelalte au fost demolate de către proprietari. pe cheltuială proprie, în urma notificărilor trimise de municipalitate.
Pe cele mai multe dintre spațiile astfel eliberate sunt amenajate locuri de parcare.
Măsurile de civilizare a spațiilor publice ocupate abuziv au fost iniţiate în 2016. De atunci, reprezentanții municipalității au identificat în oraș circa 1.350 de module de parcare de tip garaj, dintre care mai puțin de 400 autorizate provizoriu, diferenţa fiind reprezentate cele total neautorizate, practic construite ilegal
O parte din aceste construcţii cu caracter provizoriu sunt realizate ilegal pe spaţiul verde sau pe terenuri care fac parte din arealul de regenerare urbană. Multe din aceste construcţii sunt folosite ca spaţii de depozitare pentru deşeuri menajere sau de altă natură, afectând calitatea aerului şi a mediului, în general.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 3 =