Primăria caută şefi la Ecopiaţa şi Compania de Transport

0
63

Municipalitatea a publicat anunţurile privind selecţia unor noi administratori la Compania de Transport Public (CTP) şi Ecopiaţa SA. Concursurile pentru desemnarea noilor consilii de administraţie vor fi organizate într-o manieră asemănătoare cu cel desfăşurat recent la Aeroportul Internaţional Iaşi.

Deocamdată, Primăria nu a anunţat cu precizie şi calendarul concursurilor, ci doar principiile care stau la baza organizării lor. Potrivit legislaţiei în vigoare, odată declanşate procedurile de selecţie, acestea trebuie finalizate în termen de 150 de zile.

Săptămâna trecută, Consiliul Local (CL) a declanşat procedurile prin adoptarea a două hotărâri în acest sens. Procesul de recrutare şi selecţie cuprinde nu mai puţin de 23 de paşi, cei mai importanţi dintre aceştia făcând referire la elaborarea şi aprobarea scrisorii de aşteptări, a profilului consiliului şi a profilului candidatului, a proiectului matricii profilului consiliului, definitivarea planului de selecţie, publicarea anunţiului de selecţie şi colectarea candidaturilor, crearea listei lungi de candidaturi şi, ulterior, a celei scurte, evaluarea candidaţilor şi întocmirea raportului final. „Procedura de selecţia se efectuează cu scopul de a asigura transparentizarea şi profesionalizarea consiliilor de administraţie, potrivit standardelor de guvernanţă corporativă a întreprinderilor publice, astfel cum au fost dezvoltate în principiile de guvernanţă corporativă ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică“, se arată în anunţul municipalităţii.

În prezent, Primăria a îndeplinit abia pasul al doilea din cei 23 de paşi necesari pentru recrutarea de noi administratori. În următoarele zile, specialiştii instituţiei vor elabora scrisoarea de aşteptări, vor organiza consultări privind acest document şi, într-un final, actul va fi supus aprobării primarului Mihai Chirica. Procedura menţionată este valabilă atât în cazul CTP, cât şi al societăţii Ecopiaţa.

Sursa: Ziarul de Iasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here