Primaria demoleaza barul Libertatea. Urmeaza sediul Registrului Comertului. In locul lor, Adascalitei ridica un turn cu 10 etaje

0
53

Barul Libertatea de pe strada Arcu a fost luat cu asalt, in aceasta dimineata, de utilajele si echipele de muncitori de  la Citadin, acesta fiind demolat bucata cu bucata. Dupa ani de zile in care acest local de manelisti  situat la kilometrul 0 al Iasului, a fost lasat in starea de abandon, la discretia rozatoarelor si a oamenilor strazii, administratia Chirica a decis sa rada de pe fata orasului aceasta sandrama infecta, in ciuda faptului ca, atat terenul cat si constructia nu fac parte din inventarul domeniului public.

Pe langa acest bar, in perioada urmatoare se anunta noi demolari in zona, respectiv clădirea Registrului Comerţului, doua constructii vechi şi câteva platforme betonate. În locul acestora, omul de afaceri Constantin Aadascalitei intenţionează să construiască un turn de birouri pe 10 nivele. Investiţia este estimată la 3,5 milioane de euro.

Este vorba despre o clădire de birouri P+M+10. Construcţia se va edifica peste sediul de la Registrul Comerţului, dar şi peste platformele de beton situate pe aliniamentul străzii Arcu şi construcţia fostului bar de pe colţ, pentru că terenul de sub acesta este tot al societăţii Trident care are PUZ-ul şi la care sunt eu acţionar principal”, a declarat Constantin Adăscăliţiei, in urma cu putin timp.

Terenul din strada Arcu nr. 11, a fost concesionat de catre Consiliul Local, in anul 2003, către Asociația Familială Poiană Eugen. In anul 2004, Poiană a vindut construcția către un alt antreprenor.În 2006 însă, Primăria retrocedează terenul pe care era construit barul către Mariana Baltaga, însumând 238 mp. Constantin Adăscăliței i-a făcut acesteia o ofertă financiară, întregindu-și cei 1.100 mp pe care îi avea deja în patrimoniul său. În plus, Adăscăliței a mai concesionat și un colț de la Primărie, în suprafață de 96 mp.

Turnul de la intersecţia străzilor Gându şi Arcu, este o idee ce datează din anul 2007, atunci când Constantin Adăscăliţiei şi l-a luat asociat pe Elan Schwartzenberg, fostul soţ al Mihaelei Rădulescu, căruia i-a cedat 50% din părţile sociale ale firmei sale, SC „RLC Trident” SRL Iaşi. Scopul declarat era ridicarea celui mai luxos şi reprezentativ building pentru birouri din Iaşi, cu un regim de înălţime de 10 etaje, la intersecţia străzilor Gându cu Arcu.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 3