Primaria distruge spatiile verzi din campusul Tudor Vladimirescu pentru supralargirea bulevardului

0
58

Pe 14 septembrie va avea loc deschiderea ofertelor primite în cadrul licitației pentru lucrările de supralargire a bd. Tudor Vladimirescu, pe porțiunea cuprinsă între Facultatea de Chimie și podul Tudor Vladimirescu. Data limită de evaluare a ofertelor de către municipalitate este 9 octombrie.

Valoarea estimată a lucrărilor este 240.995 lei fără TVA (286.784,05 lei cu TVA). Durata contractului și termenul pentru finalizare este de nouă luni începând de la data atribuirii contractului.

Lucrările de supralărgire a bd. Tudor Vladimirescu au scopul de a permite celor ce fac dreapta pe splaiul Bahluiului (bd. Mangeron, pe lângă facultăţi) să poată avea la dispoziţie o bandă separată și ar putea începe până la sfârşitul acestui an.

În prezent, în zona intersecţiei cu bd. prof. Dimitrie Mangeron (Facultatea de Chimie), bd. Tudor Vladimirescu se îngustează de la trei la două benzi, pe sensul de mers spre podul Tudor Vladimirescu. Ca urmare, circulaţia se desfăşoară cu dificultate, elementele constructive caracteristice ale străzii fiind necorespunzătoare pentru o stradă din mediul urban.

Pentru supralărgirea bulevardului, constructorul care va câştiga procedura va dezafecta spaţiul verde şi construcţiile existente. În zonele cu traversare pietonală din porțiunea vizată au fost prevăzute borduri speciale pentru acces şi de racord, proiectate la cote astfel încât să permită circulaţia persoanelor cu handicap şi care folosesc mijloace specifice de deplasare.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

38 − 32 =