Primaria Iasi aloca 1,5 milioane de euro pentru construirea a 3 sali de sport

0
56

Școlile Gimnaziale „Nicolae Iorga”, „Alexandru Vlahuță” și „George Coșbuc” vor avea săli de sport. Primarul Mihai Chirica a semnat trei contracte pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construire a acestora.
Lucrările vor fi executate în cel mult 16 luni de asocierea Prima Construct SRL – Refconsteel SRL, iar investițiile au următoarele valori:
– Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” – 2.506.646,99 lei, fără TVA;
– Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” – 2.384.550 lei, fără TVA;
– Școala Gimnazială „George Coșbuc” – 2.411.997,54 lei, fără TVA.
Cele trei săli de sport vor avea o suprafață construită la sol de 550 de metri pătrați, o înălțime maximă de zece metri și dotări specifice pentru handbal, baschet, tenis, volei etc.
În cadrul programului municipal de modernizare a facilităților sportive ale unităților școlare, în prezent continuă lucrările de construire a unei săli de sport la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Păcurari. Lucrările au început în luna aprilie și vor dura cel mult un an, în cadrul unui contract cu Prima Construct SRL în valoare de 2.277.640,37 lei.
Planul Primăriei este de a construi noi săli de sport și la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” și Colegiul Național „Vasile Alecsandri”.
Programul municipal include și peste 40 de terenuri de sport, această investiție având o valoare de peste 21.000.000 de lei.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 52 = 53