Primaria Iasi doreste infiintarea unei academii de fotbal

0
58

Municipalitatea ieșeană va înființa o academie de fotbal. O decizie finală în acest sens va fi luată vineri, 26 iulie, în cadrul ședinței de Consiliu Local.
Proiectul care va fi supus atenției aleșilor locali poartă numele de „Centrul de Copii și Juniori CCJ – ACADEMIA POLITEHNICA IAȘI”, fiind depus de Asociația Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași – Centrul de Copii și Juniori – Academia Politehnica Iași.
Primarul Mihai Chirica a explicat astă, într-o conferință de presă, că finanțarea ar urma să fie asigurată în baza Legii 69/2000 a educației fizice și sportului. Scopul proiectului este de a asigura continuitate în pregătire și competiție a juniorilor fotbaliști ieșeni care sunt vizați a fi promovați în lotul echipei Politehnica Iași. Obiectivele sunt pregătirea tinerilor ieșeni la un nivel superior de performanță, promovarea a patru – cinci jucători anual la echipa fanion a orașului, Politehnica Iași, și clasarea în primele patru locuri ale Ligii Elitelor la juniori.
Suma care ar urma să fie alocată de municipalitate în acest sens este de două milioane de lei.
Cu acești bani, Academia Politehnica Iași ar urma să organizeze o școală de vară în perioada august – septembrie în Voluntari, București, Mediaș și Constanța, tinerii selectați urmând a beneficia de un program de mentorat din partea seniorilor. De asemenea, în perioada septembrie – noiembrie, ar urma să fie organizate team building-uri creative și de pregătire pentru seniori – copii în București, Craiova, Târgoviște și Sibiu.
Departamentul Academia Politehnica Iași din cadrul clubului CSM Politehnica Iași a fost înființat în data de 1 iulie, în baza regulamentului Federației Române de Fotbal (FRF) și printr-o decizie a Comitetului Executiv al FRF din 6 iunie. Managementul Academiei este asigurat de Nucu Antohi – director general, care este și coordonatorul proiectului, Vasile Simionaș – director scouting, Adrian Kereszy – director tehnic și Cezar Honceriu – preparator fizic.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here