Primaria Iasi pune a bataie 14 milioane de euro pentru achizitia de carbune pentru iarna 2021-2022

0
73

Municipalitatea ieșeană intenționează să achiziționeze 100.000 de tone de cărbune energetic, necesar alimentării în iarna 2021 – 2022 a sistemului centralizat de furnizare a apei calde și energiei termice.  Pentru a putea participa la procedura de atribuire în calitate de ofertanţi, operatorii economici au obligaţia să se înregistreze în Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP).

Costul maxim al procedurii este de 72.346.008,35 lei cu TVA (circa 14,6 milioane de euro).

„Am finalizat documentația pentru achiziția de cărbune, aceasta urmând a fi dată la publicare săptămâna viitoare. Suma de circa 15 milioane de euro este una destul de mare, atrăgând atenția. Sperăm să o putem asigura, parte din bani de la Municipiul Iași, o altă parte din veniturile pe care le înregistrăm din furnizarea de căldură. În momentul de față mai avem pe stoc circa 26.000 de tone de cărbune, deci putem porni furnizarea căldurii imediat ce vine sezonul friguros. După cum ați văzut, nu au fost sincope în preluarea acestei activități de la Veolia Iași, noi făcând și reparațiile capitale și activități de întreținere pentru toate echipamentele”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Potențialii ofertanți vor prezenta oferta tehnică și financiară conform cerințelor din caietul de sarcini. Oferta financiară se va prezenta în  USD/t fără TVA (raportat la puterea calorifică de referință) și nu va putea fi modificată pe toată durata derulării contractului.

Cărbunele va fi livrat în termen de 40 zile calendaristice de la data semnării contractului de furnizare de către ambele părți. Prima livrare se va efectua în termen de 10 zile calendaristice de la data semnării contractului de furnizare de către ambele părți. Durata contractului este de 12 luni.

În primăvara acestui an, serviciului public de alimentare cu energie termică (producție, transport, distribuție și furnizare) a fost preluat de către Municipiul Iași de la operatorul Veolia Energie Iași.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here