Primaria Iasi scoate la concurs mai multe posturi pentru persoane cu dizabilitati

0
53

Primăria Municipiului Iași susține proiectele de servicii integrate pentru o comunitate incluzivă și încurajează în special persoanele cu dizabilități de a veni în întâmpinarea nevoilor de personal ale instituției, prin scoaterea la concurs a unor posturi cu studii medii și superioare din mai multe domenii de activitate. Sunt vizate diferite departamente, precum juridic, administrativ, informatizare, relații cu publicul, tehnic și cultural.

„Așteptăm CV-urile candidaților la Registratura Primăriei Municipiului Iași, precum și la adresa de e-mail informatii@primaria-iasi.ro până la data de 20 aprilie 2018. Anexarea la CV a unui certificat de handicap constituie un avantaj la angajare. Data concursului va fi anunțată ulterior, în urma selecției dosarelor.” arată Direcția Relații Publice și Transparență Decizională din cadrul municipalității ieșene.

Prin organizarea concursurilor de ocupare a unor posturi destinate exclusiv persoanelor cu handicap, Primăria Municipiului Iași transpune în practică principiile Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, adoptată la New York în 2006. Reamintim faptul că de la 1 septembrie 2017, s-a modificat regimul legal de angajare a acestei categorii a populației. Legea nr. 448/2006privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, a primit modificări şi completări printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului nr. 60/2017, publicată în Monitorul Oficial cu nr. 648/2017.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

88 + = 98