Primaria Iasi somata sa plateasca cheltuieli de judecata catre USR Iasi. Procesomania lul Chirica se intoarce cu efect de bumerang

0
120

Magistratii Judecatoriei Iasi au dispus ca Primaria Iasi condusa de liberalul Mihai Chirica este buna de plata in procesul pe care acesta l-a intentat USR Iasi.

Respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată formulată de către reclamantul Municipiul Iaşi- prin Primar în contradictoriu cu pârâtul Partidul Uniunea Salvaţi România, având ca obiect „pretenţii”. Obligă reclamantul să plătească pârâtului suma de 1000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea se va depune la Judecătoria Iaşi”, se arata in pronuntarea instantei.

Totul a pornit in anul 2022 cand, suparat nevoie mare pe refuzurile repetate ale useristilor care nu au acceptat spatiile insalubre repartizate pentru sediul de partid, Mihai Chirica a introdus acțiune în instanță fundamentată tocmai pe acest refuz.

Încă din 2016, USR a trecut printr-un proces legal complex în vederea obținerii unui sediu de partid în Iași, conform prevederilor legale. În ciuda eforturilor și solicitărilor constante, Primăria Iași, după ce nu ne-a răspuns ani de zile, într-un final a înțeles să ne pună la dispoziție spații care sunt departe de a îndeplini standarde minime acceptabile. Am considerat că într-un asemenea spațiu, inadecvat și insalubru, oferit în bătaie de joc pentru a crea o aparență de legalitate, era imposibilă desfășurarea activităților pentru a ne putea îndeplini misiunea față de comunitate și cetățeni.  Culmea obrăzniciei a venit tot din partea Primăriei Iași care, prin primarul Mihai Chirica, a introdus acțiune în instanță fundamentată tocmai pe faptul că nu am acceptat spațiul impropriu folosirii ca sediu de partid. Astfel, a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Iași dosarul cu nr. 28176/245/2022”, a declarat Stefan Tanasa, presedinte USR Iasi.

Useristii apreciaza această acțiune în instanță formulată de administrația Chirica ca fiind rezultatul unui orgoliu politic și a unor considerente personale, fără nicio șansă de a primi o soluție favorabilă, astfel că, orice obligație pecuniară pusă de instanță în sarcina Primăriei, ar trebui să fie suportată personal de către primar, nu de către ieșeni.

Apărările pe care le-am formulat în dosar au fost confirmate de Judecătoria Iași. Astăzi, după mai mult de un an și după șase termene de judecată, am primit soluția mult așteptată: instanța a respins cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată.  Această victorie nu este doar a noastră, ci a întregii comunități care ne sprijină și împărtășește valorile noastre și pentru care vom continua să luptăm pentru transparență, integritate și guvernare responsabilă”, mai sustine conducerea USR Iasi.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here