Primaria primeste dosare pentru acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintelor. Vezi ce conditii trebuie sa indeplinesti

0
57

Începând cu data de 3 octombrie, Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară, a demarat acţiunea de primire a solicitărilor pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei ca urmare a prevederilor O.G. 27/2013, privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece.

Potrivit condiţiilor de acordare, pentru acordarea ajutoarelor de încălzirea locuinţei cu agent termic în sistem centralizat, beneficiarii trebuie să facă dovada faptului că au un venit lunar cuprins între 0 şi 786 lei/membru de familie pentru familii, sau între 0 şi 1.082 lei pentru persoana singură.

Compensaţia se acordă prin acoperirea unui procent din consumul real de agent termic, în funcţie de venitul mediu pe membru de familie sau persoană singură. În afară de procentele stabilite pentru ajutoarele din bugetul de stat, prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 435/2011, privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei familiilor şi persoanelor singure domiciliate în Municipiul Iaşi, au fost stabilite procente suplimentare acordate, pe tranşe de venituri, din bugetul local, în limita maximă admisă ca venit net/membru de familie pentru persoana singură, iar pentru familii s-a mărit plafonul de acordare până la limita de 1.000 lei/membru de familie, procentul stabilit drept compensare procentuală fiind de 15% din suma datorată pentru agentul termic consumat pentru încălzirea locuinţei”, a declarat Luminiţa Munteanu, directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Comunitară (DAC) Iaşi.

Pentru acordarea ajutoarelor de încălzirea locuinţei cu gaz metan, energie electrică, lemne sau combustibili solizi, principala condiţie de referă la obţinerea de către beneficiar a unui venit lunar cuprins între 0 şi 615 lei. Cererea şi declaraţia pe proprie răspundere se depun, însoţite de actele doveditoare privind identitatea, veniturile şi starea de proprietate/închiriere/folosinţă, la sediul Direcţiei Comunitare Iaşi. (R.S.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here