Primăria va amenaja prima pistă de circulație protejată pentru biciclete pe carosabil

0
61

Primăria Municipiului Iași pregătește începerea lucrărilor pentru o nouă pistă de biciclete, care va fi amenajată pe carosabil și va fi delimitată de benzile de circulație pentru automobile. Traseul pe care vor putea circula bicicletele va fi rond Agronomie – al. Grigore Ghica Vodă – bd. Carol I – bd. Independenței – str. Elena Doamna – pod Tudor Vladimirescu. Lungimea totală a pistei va fi de 11,56 kilometri (pe ambele sensuri de mers). Lucrările fac parte din proiectul „Axe protejate de circulație pentru biciclete”, inițiat de către primarul Mihai Chirica în urma unor discuții cu asociațiile bicicliștilor ieșeni.

Pistele pentru bicicliști vor fi marcate cu verde și delimitate cu butoni reflectorizanți, care vor fi montați din trei în trei metri. În stocurile municipalității se află deja 2.500 de butoni, iar în prezent Primăria organizează o procedură de achiziție publică a încă 1.000 de butoni.

Demersul este inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Iași și Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană pentru Zona Metropolitană Iași, care prevăd ca în Municipiul Iași să fie implementat un sistem integrat de transport pe bicicletă, cu piste moderne, amenajate în conformitate cu Codul Rutier, precum și alte studii de specialitate (de exemplu, Manualul privind planificarea integrată și promovarea ciclismului în orașe – Mobile 2020).

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 79 = 81