Primăriile Iași și Miroslava vor moderniza șoseaua Iași – Voinești

0
71

Soseaua Iasi – Voinesti va fi modernizată printr-un proiect comun al Primăriilor Municipiului Iași și Comunei Miroslava. Licitația va fi organizată de către municipalitatea ieșeană, acordul de asociere urmând a fi pentru 20 de luni, cu posibilitatea de prelungire în situația prelungirii perioadei de implementare a proiectului. Fiecare din cele două unități administrativ – teritoriale va suporta costurile corespunzătoare cotelor deținute în proprietate de către părți. Astfel, conform devizelor generale, Municipiul Iași va trebui să aloce 10,88 milioane lei, iar Comuna Miroslava 4,01 milioane lei, ambele sume incluzând TVA.

Proiectul, care va fi dezbătut în următoarea ședință a Consiliului Local al Municipiului Iași, este o completare a acordului de asociere dintre cele două unități administrativ – teritoriale, acord care vizează extinderea rețelei de transport public de călători în Zona Metropolitană.

Stațiile de transport vor fi realizate de cele două primării, fiecare pe teritoriul său administrativ. Odată cu demararea acestui proiect vom supune plenului Consiliului Local și repararea tronsonului de drum care a rămas al nimănui, situat între cele două borne ale localităților. Nu este inventariat nici la Iași și nici la Miroslava. Comuna Miroslava este un prim partener, dar nu singurul, cu care vrem să gândim și realizăm un parteneriat cu o comună din apropiere. Parteneriatul cu Miroslava vine și în contextul în care dorim extinderea curselor de autobuze, lucru pe care vrem să îl facem și cu celelalte comune din jurul nostru. Vizăm dezvoltarea spre zonele Ciurea, Tomești, Bârnova și, dacă va fi nevoie, Valea Lupului”, a declarat primarul Mihai Chirica. Acordul cu Primăria Miroslava prevede asigurarea de către Compania de Transport Public a unei legături de transport din zona Podu Roș către complexul rezidențial Sun City.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here