Primarul – ciocoi din Barnova, afaceri imobiliare cu iz penal, de ordinul milioanelor de euro

0
94

Vreau să vă aduc în atenție un caz revoltător. Un primar PNL a transformat una dintre cele mai frumoase suburbii ale Iașului, comuna Bârnova, într-o moșie personală. În ultimii 2-3 ani, liberalul Mihai Bălan și familia sa au dat adevărate tunuri imobiliare, afaceri cu pronunțat iz penal, de ordinul milioanelor de euro.
Presa locală a relatat în repetate rânduri că primarul și familia sa au agonisit averi impresionante pe două căi. Astfel, terenurile confiscate de comuniști pe care Mihai Bălan le-a retrocedat beneficiarilor au ajuns, la scurt timp de la punerea în posesie și emiterea titlurilor, în proprietatea membrilor familiei sale. Socrii, cuscra, nora și fiul primarului Bălan au cumpărat terenurile restituite la prețuri de nimic. A doua modalitate de îmbogățire este la fel de dubioasă: firmele feciorului cel mare al lui Bălan au achiziționat, tot la prețuri preferențiale, apartamente și vile de la dezvoltatorii imobiliari pe care tata-primar îi autoriza sau cărora le aproba supraetajări.
În goana după avere, primarul Bălan a compromis calitatea vieții în liniștitele sate din vecinătatea Iașului. Claie peste grămadă, în comuna Bârnova au fost construite vile și blocuri cu câte șase niveluri fără a se face investiții de anvergură în infrastructura de servicii publice. Rețeaua de drumuri este subdimensionată. Zi de zi, cei care s-au mutat în Bârnova și fac naveta la Iași pentru școală sau serviciu sunt obligați să petreacă ore în șir într-un trafic sufocant. Din această cauză, în Iași și împrejurimi se înregistrează depășiri ale indicatorilor de poluare. Sistemele de apă canal, ba chiar și cele de energie, nu fac față noilor consumatori. Pe scurt, o dezvoltare haotică a comunei Bârnova.
Concluzia: primarul și rubedeniile sale s-au pricopsit, ieșenii stau blocați în trafic, respiră un aer otrăvit și sunt obligați să accepte servicii publice de slabă calitate.
Comuna Bârnova este acum ținută captivă intereselor unui grup ce-l are în centru pe primarul Mihai Bălan. Sper ca anul viitor, când sunt programate alegerile locale, locuitorii acestei așezări să aibă înțelepciunea ca, prin vot, să-i trimită acasă pe Bălan și pe ai lui.
” a declarat senatorul Maricel Popa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 3