Primarul Iasului, apel catre medici: “Vă rog să nu abandonati, să nu vă retrageti din această înclestare, lăsând singuri pe cei care îsi pun speranta în voi!”

0
58

Intr-o scrisoare deschisa adresata cadrelor medicale, primarul Iasului, Mihai Chirica, si-a exprimat solidaritatea si recunostinta fata de acestia si i-a rugat sa nu abandoneze lupta cu epidemia de coronavirus.

Redam integral scrisoarea deschisa a primarului Mihai Chirica:

SCRISOARE DESCHISĂ

medicilor, asistentelor și lucrătorilor din domeniul medical;

polițiștilor, jandarmilor, militarilor și angajaților Ministerului de Interne și cel al Apărării; tuturor angajaților care depun eforturi ca orașul nostru să rămână funcțional.

Îmi doresc ca aceste rânduri să ajungă la toți ieșenii aflați în linia întâi a luptei împotriva pandemiei de coronavirus care afectează întreaga lume.

Mai mult ca oricând, vreau să aduc mulțumiri din tot sufletul tuturor cadrelor medicale aflate astăzi în prim-planul acțiunilor de combatere a răspândirii coronavirusului.

Îmi îndrept gândurile de recunoștință și calde mulțumiri către toți angajații din structurile Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Poliției Municipiului Iași, Poliției Locale Iași, Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași, Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași, Ministerului  Apărării Naționale și celelalte instituții ale statului care asigură un climat de ordine și disciplină atât de necesar în această perioadă deosebit de grea.

De asemenea, le mulțumesc public tuturor funcționarilor și lucrătorilor din societățile comerciale care se află zi de zi în stradă, îndeplinindu-și conștiincios obligațiile de serviciu, asigurând serviciile de salubritate, de întreținere a spațiilor verzi, a piețelor agroalimentare, transport public, apă caldă și căldură, derularea în bune condiții a lucrărilor pe diferite șantiere de modernizare ale Iașului. Datorită lor, orașul este funcțional, oferind cadrul necesar desfășurării normale a vieții cotidiene, în asemenea condiții deosebite.

Clipă de clipă, acești oameni cu totul speciali își pun sănătatea în pericol pentru ca semenii lor să fie salvați de acest flagel.

Medicii și tot personalul sanitar fac eforturi supraomenești pentru a trata corespunzător pe toți cei afectați de coronavirus, în condițiile deloc fericite în ceea ce privește dotarea, aparatura, echipamentele și diversele consumabile existente în spitale.

Deși sunt conștient că această situație grea nu se manifestă doar pe plan local, ci se regăsește și pe plan internațional, vă mulțumesc pentru sacrificiul pe care-l faceți zi de zi, noapte de noapte, asigurându-vă că și eu voi face tot posibilul pentru ca voi, eroii noștri din spitale, să aveți la dispoziție toate resursele necesare ori de câte ori veți avea nevoie.

Din păcate, de precaritatea sistemului medical pe care o resimțim astăzi se face vinovată întreaga clasă politică din România, noi toți care niciodată nu am fost preocupați într-un mod responsabil de condițiile în care își desfășoară activitatea medicii, asistentele și infirmierele spitalelor din țara noastră.

Iată că, în această situație extremă în care ne aflăm, sistemul medical românesc își arată limitele, clătinându-se serios.

Din fericire, oamenii sfințesc locul.

În criza pe care o traversăm, fiecare cadru medical are datoria de a se afla la căpătâiul bolnavului.

Și eu sunt zilnic la serviciu, îndeplinind toate sarcinile administrative de care are nevoie buna funcționare a orașului. La fel și cei din Ministerul de Interne, Ministerul Apărării și alți lucrători din societățile și regiile care asigură buna funcționare a orașului nostru.

Vă înțeleg și vă susțin în tot ceea ce faceți. Aveți familii la care vă gândiți și pe care doriți să le protejați cât puteți,

Chiar dacă este greu, chiar dacă uneori vă confruntați cu situații insurmontabile, vă îndemn să dați dovadă de încredere, curaj, solidaritate și speranță în reușita voastră!

Vă rog să vă urmați crezul care v-a făcut să alegeți nobila misiune de a salva viețile celor aflați pe patul de spital!

Spitalul este spațiul sacru în care voi – medici, asistenți, infirmiere, brancardieri – vă luptați pentru fiecare respirație a celui cuprins de suferință, iar această luptă trebuie dusă până la capăt, fără să renunțați nici o clipă la menirea voastră.

Vă rog să nu abandonați, să nu vă retrageți din această încleștare, lăsând singuri pe cei care își pun speranța în voi!

Și vă felicit pentru efortul vostru desoebit!

Iar pentru sacrificiul și dăruirea voastră, vă mulțumesc din suflet!

Vom trece și de această încercare, regăsindu-ne normalitatea și timpul de a ne bucura de liniște și sănătate alături de toți cei dragi.

Adânci reverențe!

Cu aleasă prețuire și deosebit respect,

MIHAI CHIRICA

Primarul Municipiului Iași”

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 4 = 2