Primarul Mihai Balan, zmeu pe grupurile de Facebook ale Bârnovei, pitic de gradina in administrarea comunei

0
106

Dacă altădată campaniile electorale din mediul rural făceau să scapere scântei la bufetul satului între fanaticii taberelor politice, în ziua de azi lupta de idei se duce ceva mai silențios, pe platformele rețelelor de socializare. Candidatul obtuz și grobian care în vremurile lipsite de tehnologie se burzuluia la câte un țăran care nu-i înghițea gargara propagandistică s-a rafinat oleacă, croindu-și pagină pe Facebook unde băieții tineri și entuziaști de la partid îi scriu postările.

Primarul din Bârnova, Mihai Balan, nu putea să rămână la coada vacii, așa că e foarte activ pe tot ce înseamnă pagină sau grup referitor la viața comunei sau a…balaneilor lui. Atât de activ încât, spun gurile mai slobode din comunitate, și-a tras o armată de conturi false de unde aceeași băieți săritori operează mai mult sau mai puțin rafinate “puneri la punct” a celor care nu-l elogiază pe actualul primar. Se spune că pe grupul “Ești din Bârnova dacă…” un sfert de comunitate este blocată, neavând acces la discuții. Cam la modul în care blochează o comunitate online, procedează și cu comunitatea care a avut ghinionul sa.l aibă de primar. Doua mandate de relație toxica între o comunitate în expansiune și un primar în goana după jumulit voturi, făcut avere la negru și ignorat problemele barnovenilor!

Cu siguranță, faptul că grupul respectiv este administrat chiar de fiul primarului nu poate fi decât o coincidență! “Mi-a fost preluată poza de profil și au încercat să mă înjosească pentru că am reușit să îi scot din administrarea unuia dintre grupurile comunității, și mai ales pentru că am arătat cum tocmai primarul, de pe contul propriu, obișnuia să posteze în anonimat pe același grup”, a descris un cetățean din Bârnova cenzura și abuzurile comise de primarul Mihai Balan și echipa sa de zgomote online.

Iar dacă tot a dat de gustul postărilor pe internet, primarul Mihai Balan a început să zburde liber pe Facebook, convins că e la fel de simplu precum o mânare de oi pe islazul comunei. Nici n-a apucat bine să mestece primele fire de iarbă ale libertății, că a și trântit o propoziție de înaltă respirație intelectuală. Referindu-se de fapt la reabilitarea Filarmonicii Iași de către Consiliul Județean, Balan a crezut că e cazul să-i pupe pe mouse pe mai marii de la județ, scriind: “Proiect de reabilitare al Partidului Național Liberal”. Cum ar veni, PNL și numai PNL se află în miezul acțiunii de reabilitare, și nu voința unei coaliții cu PSD. Adevărul e că PNL ar trebui să se reabiliteze după ce a dat mâna cu PSD, dar e cam târziu, nenică!

Paul LOVIN

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here