Primarul Nichita, simbolul borfasilor din Dorohoi. Motivul incredibil pentru care acesta nu era batut de golani

0
50

Cand nu mai ai scriitori care sa-ti ridice ode, iti fabrici repede o biografie romantata. Asa e si in cazul lui Gheorghe Nichita, inca primar al Iasului, pentru care orice crampei de biografie cu fata umana nu mai are cum sa-i spele imaginea manjita iremediabil. Tragand cu greu cortina trecutului, edilul-spion al Iasului si-a amintit faptul ca, pana la a apela la serviciile unui clan de interlopi care sa-i spioneze amanta, el era de mic un simbol pentru scursurile din Dorohoi…pentru ca in clasele primare era perceput drept “un intelectual”, cu toate ca de abia putea sa obtina note de trecere.
Mi-am dorit tot timpul sa fiu un om important si mi-am dorit tot timpul gloria. Cand eram mic imi spuneam ca nu vreau sa traiesc mult, dar cat o sa traiesc, sa traiesc in glorie. In copilaria mea veneam in contact cu foarte multi borfasi si puteam foarte bine sa intru intr-o zona de asta. Puteam sa ma duc cu dansii, ca eram liber. Nu, eu mergeam cu cei care mergeau la scoala. Jucam fotbal in echipa orasului Dorohoi, inca din clasa a VIII-a. Puteam sa merg cu fotbalistii cu tot felul de alte chestiuni, sa imi vad de viata. Eu eram pentru cei certati cu legea din cartier, un simbol, pentru ca invatam, si pentru ca eram un simbol ma tolerau si nu ma bateau”, a spus Gheorghe Nichita.
Realitatea e ca Gheorghe Nichita are sanse, mai mult ca oricand, sa devina din nou un simbol pentru borfasi, mai putin pentru contribuabilii respectabili ai Iasului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 42 = 50