Primele imagini cu macheta viitorului sediu al Primariei Iasi

0
111

Intențiile primarului Mihai Chirica pentru a construi un nou sediu administrativ al municipalității sunt bine cunoscute în spațiul public. Apix.ro a przentat astăzi, in exclusivitate, una dintre variantele luate în calcul. Proiectarea noului sediu al PMI este realizată de firma Arc Design, condusă de arhitectul Paul Ciobănașu. El ne-a confirmat că fotografiile  sunt făcute la „o machetă de studiu” pentru noul sediu, cele mai multe dintre elemente fiind realizate cu o imprimantă 3D. Arhitectul a subliniat că nu este o variantă finală, fiind analizate mai multe astfel de soluții.

Ce aduce în plus această variantă vizează faptul că în proiect este inclusă și parcarea din zona din spatele Primăriei (cea din afara curții actualului sediu).

Macheta a fost făcută pentru ca, la avizul de oportunitate, o etapă în promovarea Planului Urbanistic Zonal, să mergem nu numai cu planșă, ci și să ilustrăm printr-o machetă gândirea noastră. În primă fază nu atacam și acel spațiu (parcarea din afara curții Primăriei, n.r.), însă din diverse rațiuni am zis să încercăm și o soluție în aruncăm în joc această idee –  să ascundem automobilele (în subteran, n.r.). Este o machetă de studiu care arată niște idei, niște intenții deocamdată, probabil soluția finală va fi mai bună decât aceasta pentru că urmează să avem consultări și la Comisia de monumente, unde și acolo primim o perspectivă asupra unor lucruri. În felul acesta se șlefuiește o idee. Acum suntem în cursul de a o modifica ușor pentru că am primit niște idei foarte bune la oportunitate (Comisie formată din arhitecți cu rol consultativ la nivelul Primăriei, n.r.)”, a declarat arhitectul Paul Ciobănașu pentru apix.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here