Primele lucrari de reabilitare a pasarelei pietonale de la Gara, dupa 7 ani de administrare parazitara din partea Primariei

0
71

Primăria Municipiului Iași a lansat procedura de licitaţie pentru reabilitarea și modernizarea pasarelei pietonale de la Gara Mare, care face legătura cu cartierul Alexandru cel Bun. Valoarea investiției este estimată la 3.323.879 lei cu TVA, iar deschiderea ofertelor va avea loc pe 31 august.

Dacă procedura nu va fi îngreunată de contestații, lucrările de reabilitare a pasarelei metalice de la Gară ar putea începe până la sfârşitul acestui an.

În urma unei expertizei tehnice, care a fost realizată anul trecut de realizat anul trecut de Pod-Proiect SRL Iaşi, la pasarelă s-au constatat o serie de degradări, cele mai importante semnalându-se la suprastructura punţii metalice. Lungimea totală a punţii ajunge la aproape 250 metri.

În cadrul lucrărilor de reabilitare la nivelul căii se disting execuţia unor lucrări de montare a unui acoperiş şi a unor pereţi transparenţi, astfel încât pasarela va dobândi caracterul unui trafic pietonal protejat indiferent de sezon şi condiţii meteo. Alte lucrări vizează suprastructura, iluminatul public şi reabilitarea la nivelul treptelor de acces, inclusiv cu posibilitatea adaptării unei platforme mobile pentru persoanele cu handicap locomotor. Lucrările se vor desfăşura pe parcursul a şase luni de la semnarea contractului.

sursa: Reporter de Iasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here