Primul hub alimentar ”Roade şi Merinde” s-a deschis la Iaşi

0
98
52926139 - florence, italy - april 30, 2015: vendor sells cheese at mercato centrale market in florence, italy. the market is an ultimate italian shopping experience. it was opened in 1874.

Iubitorii de produse locale au putut să participe sâmbătă, 24 martie 2018, în incinta Parcului științific și tehnologic TEHNOPOLIS Iași la lansarea oficială a brandului ”Roade și Merinde” aparținând întreprinderii sociale Local Hub srl, firmă incubată în incubatorul de afaceri al parcului, înființată de Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) precum și la inaugurarea sediului noului hub alimentar.

Primarul Mihai Chirica a fost prezent la eveniment, invitați de onoare fiind Excelența Sa Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Phillip Henderson, Președintele Consiliului de Administrație al RAF și Roxana Vitan – Președintele Romanian-American Foundation. Alături de organizatorii evenimentului – Laura Albu, Președinte Executiv al Centrului de Mediere și Securitate Comunitară și Vasile Moraru, Director – Local Hub srl, au mai fost Bogdan Mucenica, partener asociat Falcon Trading, compania care a dezvoltat brandul și magazinul online Roade și Merinde şi Florin Şerbescu, directorul general al Parcului Ştiinţific şi Tehnologic TehnopolIS Iaşi.

Promovarea produselor locale

La inaugurarea sediului, ieșenii prezenți au putut să cumpere produse și să se familiarizeze cu modalitatea de plasare a comenzilor. O vizită deosebită la care au participat invitații speciali s-a realizat la câțiva dintre producătorii locali. Local Hub srl este un centru alimentar care asamblează și distribuie produse locale țărănești cu ingrediente naturale de la fermele mici din județul Iași și din județele vecine, sprijinind un sistem sănătos de consum al unor roade și merinde locale. Roade și Merinde urmărește să răspundă nevoilor micilor ferme țărănești. Pe lângă asistență tehnică oferită micilor fermieri, centrul va contribui la modele viabile de dezvoltare pentru aproximativ 100 de mici fermieri din regiune. Prin construirea unui sistem de vânzare directă care va sprijini dezvoltarea individuală a fermelor țărănești implicate,  centrul va avea rolul clasic de agregare a producției ”De la fermă direct la consumator”. Evenimentul face  parte din inițiativa ”Dezvoltarea unui model de centru de integrare a produselor locale – Food Hubs în regiunea Nord-Est”, și este finanțat de Romanian-American Foundation (RAF), fiind unul dintre cele 5 food-hub-uri înființate în Romania prin inițiativa RAF, alături de consorțiul alcătuit din Fundația Civitas pentru Societatea Civilă – fililalele Cluj Napoca și Odorheiul Secuiesc, Fundația Open Fields, Fundația World Vision și Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here