Prioritatile Veolia pe 2017: extinderea sistemului centralizat in Bucium si Copou si modernizarea magistralei dintre CET Holboca si CET Tudor

0
65

Echipa comuna a Primaria Iasi si Veolia a finalizat recent aplicatia pentru obtinerea finantarii din partea MDRAPFE in cadrul Programului national “Termoficare 2006-2020, caldura si confort” pentru proiectul de extindere a sistemului centralizat in cartierele Bucium si Copou si, respectiv, de imbunatatire a eficientei energetice prin refacerea izolatiei de pe magistrala de legatura dintre CET Holboca si CET Tudor.

Documentele ce trebuie anexate aplicatiei au fost elaborate deja, urmand ca in dosarul pentru aplicatie sa fie incluse in urmatoarele zile si Hotararile de Consiliu Local privind Bugetul pe anul 2017 si, respectiv, Strategia Energetica a Municipiului Iasi.

Odata aplicatia completa, aceasta va fi depusa la MDRAPFE de Municipiul Iasi.

Speram ca aceasta sa fie evaluata si validata in maxim 5-6 saptamani, in asa fel incat Municipalitatea sa poata lansa etapele urmatoare in vederea implementarii proiectelor, respective elaborarea documentatiei de atribuire, lansarea licitatiei publice, adjudecarea, proiectarea si executia”, au sustinut reprezentantii Primariei Iasi.

Obiectivul propus este ca executia propriu-zisa sa inceapa in toamna acestui an si primii viitori clienti sa consume energie termica in sistem centralizat deja din sezonul de incalzire 2017-2018.

Veolia Iasi a obtinut in cursul lunii martie alte cateva acorduri de racordare in cadrul proiectului de extindere a termoficarii in Bucium si Copou. In prezent, dintr-un total de 40 de clienti potentiali cu un consum anual estimat la 24 000 gigacalorii (echivalentul a 4 800 de apartamente) Veolia are semnate deja acorduri cu 19 clienti ce reprezinta echivalentul a 2 500 apartamente.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here