Procurorii DIICOT au capturat droguri de un milion de euro la Iasi. Traficantii au aruncat pe geam o geanta cu 130 mii euro la vederea mascatilor

0
120

Iasul incepe sa semene din ce in ce mai mult cu Sicilia. Saracie lucie, politicieni corupti si  trafic cu droguri in scoli, cluburi si campusuri studentesti. Şapte persoane au fost reţinute şi cercetate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Iaşi, pentru trafic de droguri de risc în formă continuată, în urma unei percheziţii fiind descoperite cantităţi de droguri având o valoare de piaţă estimată la 800.000 de euro.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de DIICOT, s-a reţinut că pe parcursul anului 2023, membrii unei reţele de dealeri au introdus în România cantităţi mari de droguri de risc pe care le-au distribuit ulterior către alţi dealeri din municipiile Cluj Napoca şi Iaşi care, la rândul lor, au aprovizionat pieţele de droguri de risc din cluburi, cămine studenţeşti şi unităţi şcolare.
Cu ocazia acţiunii finalizate în cursul zilei de astăzi au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziţie domiciliară în cele două municipii şi s-au realizat două operaţiuni de prindere în flagrant a inculpaţilor, în timp ce tranzacţionau sau transferau cantităţi mari de droguri. Au fost identificate şi ridicate cantităţile de 40 kilograme muguri de canabis (ambalate în 48 pungi vidate), 12 kilograme haşiş, porţionat şi ambalat (125 pachete), aproximativ 120 grame cristal precum şi o maşină de numărat bani’, menţionează comunicatul DIICOT.
Aceeaşi sursă arată că în momentul pătrunderii în locaţiile percheziţionate, una dintre persoanele vizate a încercat să arunce în vasul de toaletă o parte din cantitatea de drog de risc descoperită, iar un altul a aruncat pe geam o geantă în care se aflau 130.000 euro, aceasta fiind recuperată de poliţişti.
Facem precizarea că din cantităţile de drog de risc identificate se puteau realiza aproximativ 50.000 doze a căror valoare este estimată la 800.000 euro. Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi cu propunerea de arestare preventivă a celor 7 inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile’, precizează sursa citată.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here