PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în prima și a doua zi de Paște

0
75

Vremea schimbă foaia și, cel puțin în prima și a doua zi de Paște, nu numai că ne lasă să ne bucurăm de o primăvară autentică, dar vor fi înregistrate temperaturi peste valorile specifice ale acestei perioade. Începând de astăzi, vremea se încălzește, mai întâi în vest și sud-vest, în timp ce în sud și sud-est încă ne putem aștepta la cer înorat și chiar ploi slabe, în prima parte a zilei. Nu este exclus ca la munte să mai ningă ușor, iar vântul nu dă semne să se domolească, în anumite regiuni continuând să atingă, la rafală, 55-60 km/ oră.
De vineri, însă, avem parte de zile frumoase, cu temperaturi maxime de până la 19 grade și cer senin.
Sâmbătă, tendința se menține. Cei care doresc să participe la slujba de Înviere trebuie să știe că planurile nu le vor fi date peste cap de vânt sau ploi. Cât despre maxime, peste zi, ele se vor încadra între 14 grade, în Delta Dunării, și 23 de grade, în vest.
Atât duminică, dar și luni, vom avea parte de o vreme specifică, mai degrabă, lunii mai, cu cer senin și maxime cuprinse între 16 și 24 de grade Celsius, semnificativ peste mediile acestei perioade.
Abia de marți, vremea începe din nou să se răcească ușor, iar odată cu schimbarea regimului termic își vor face apariția și precipitațiile, mai întâi în vest, pentru ca apoi să se extindă în restul teritoriului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here