PROGNOZA METEO pentru intervalul 30 martie – 12 aprilie. Cum va fi vremea de FLORII și de PAȘTE

0
76

Administrația Națională de Meteorologie a publicat, luni, prognoza meteo pentru intervalul 30 martie – 12 aprilie, realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Potrivit meteorologilor, în Muntenia trebuie să ne așteptăm la temperaturi mai scăzute decât în mod obișnuit începând cu 3 aprilie. Tendința se va menține până la sfârșitul săptămânii, interval în care mediile se vor menține în jur de 10-11 grade. În același interval, și nopțile vor fi reci, temperaturile coborând constant spre pragul de îngheț.
În rest, meteorologii prognozează vreme frumoasă, cu temperaturi medii de 14 grade. Nici precipitațiile nu amenință să ne strice planurile. Doar până pe 4 aprilie s-ar putea semnala, local, ploi slabe.
Dacă plănuiți să faceți o excursie la munte în preajma sărbătorilor, asigurați-vă că în bagaje ați pus haine groase. Aproape zilnic vor cădea precipitații, sub formă de lapoviță și ninsoare, în general, exceptând intervalele 30 martie – 1 aprilie și 9-12 aprilie, când sunt prognozate ploi.
Până pe 9 aprilie, temperaturile medii înregistrate în timpul zilei vor fi în jurul valorii de 0 grade și vor urca spre 6 grade abia după 9 aprilie, în timp ce noaptea valorile termice vor rămâne sub -2 grade.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here