Program de lucru extins pentru eliberarea cărtilor de identitate, inclusiv în zilele referendumului

0
63

Serviciul de Evidență a Persoanelor din cadrul Direcției Locale de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași vine în sprijinul cetățenilor care doresc să își exprime dreptul la vot la referendum în zilele de 6 și 7 octombrie. În acest sens, reprezentanții Serviciului au prelungit programul de lucru cu publicul, astfel încât să fie soluționate cu celeritate cererile pentru persoanele care au actul de identitate expirat sau nu dețin acest document (pierdut sau furat).

Concret, vom lucra inclusiv în zilele referendumului, pe 6 și 7 octombrie, în intervalul orar 7.00-21.00.  Reamintim faptul că, deși eliberăm acte de identitate în regim de urgență, cetățeanul are obligația să prezinte toate documentele necesare, în funcție de motivul solicitării, a precizat directorul executiv al DLEP Iași, Marius Bodoga.

De la începutul anului, la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor au fost procesate 49.519 de cereri, cu 7% mai multe față de cele consemnate în perioada similară a anului trecut.

Detalii despre prevederile legale care vizează eliberarea unui act de identitate pot fi consultate aici:

https://www.dlep-iasi.ro/comunicate-de-presa/atentie-la-valabilitatea-actului-de-identitate-in-vederea-participarii-la-referendum(6-7-10-2018)–470.html.

Marius GAVRILESCU

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here