Programe de educatie sexuală serioase pentru tineri, cerute de TSD.

0
77

Tineretul Social Democrat dezavuează poziția consilierului Ministrului Educației, Romeo-Nicu Mosoiu, până de curând lider al Asociației „Părinți pentru Ora de Religie”, care promovează abstinența sexuală a tinerilor, ca soluție pentru probleme ca aceea a mamelor minore. TSD consideră că un stat laic, contemporan, nu își poate asuma astfel de deziderate. Acestea riscă, mai degrabă, să creeze o ruptură între stat și sistemul de învățământ, pe de o parte, si beneficiarii acestuia, tinerii, pe de alta.
Există nenumărate statistici, în nenumărate țări, care arată că sarcinile în rândul minorelor și alte fenomene nedorite sunt prevenite prin educație sexuală. Tentativa de a le interzice tinerilor să facă sex este ineficientă”, afirmă deputatul Mihai Sturzu, liderul Tineretului Social Democrat.
Stânga, asa cum o întelegem noi, respectă valorile spirituale și morala, inclusiv opțiunea ortodocsilor practicanți, și nu numai a lor, pentru abstinență în afara căsătoriei, însă credem că o astfel de opțiune nu poate fi generalizată în momentul de față în societatea românească. Cei care militează pentru ea ar trebui să reflecteze dacă nu cumva astfel de deziderate nu îi îndepărtează pe tineri de ei, mai degrabă decât să îi apropie.
Tineretul Social Democrat consideră că problema educației sexuale în scoli trebuie luată mult mai în serios decât o ia în prezent învățământul românesc.
„Educația sexuală nu este contrariul abstinenței, ba chiar, în anumite situații, preceptele ei consideră abstinenta o opțiune validă. Nu cred că educația sexuală îndepărtează tinerii de valorile spirituale, dar în schimb, sunt sigur că ea ar rezolva o bună parte din problemele specifice ale acelorași tineri”, mai spune Mihai Sturzu.Poate acelasi Mihai Sturzu, care pe vremuri canta “Suntem langa”, in componenta trupei HI-Q, iar acum o ia “Razna” in Parlament, va propune si obligativitatea introducerii in scoli a cursurilor de prim ajutor sau de educatie civica aplicata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here