Programul „Casa verde plus”. Ce sumă vor putea cere de la stat persoanele fizice care vor să-și izoleze termic locuința

0
52

Persoanele fizice care vor să participe la programul „Casa verde plus” trebuie să știe că vor putea o sumă de bani destul de mare de la stat imediat ce autoritățile vor stabili o perioadă în acest sens.

Conform legislație în vigoare, prin intermediul programului care încurajează folosirea materialelor izolatoare organic-naturale pentru a reduce consumul energetic al clădirilor, persoanele fizice vor putea cere de la stat o sumă nerambursabilă de până la 40.000 de lei.

Deși nu s-a stabilit data de înscriere la Casa verde plus, regulile pentru participare în acest program sunt incluse deja în Ordinul MMAP nr. 2.425/2016 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind efectuarea de lucrări destinate eficienței energetice, potrivit avocatnet.ro.

Banii nerambursabili vor fi acordați persoanelor fizice atât pentru casele aflate în construire, cât și pentru cele deja existente, însă, așa cum reiese din actul normativ, numai dacă acestea au cel mult parter și două etaje.

Persoanele fizice vor putea cere o sumă de până la 40.000 de lei (suma maximă pentru metru pătrat izolat și finisat fiind de 120 de lei), care va fi acordată sub forma unei prime de eficiență energetică. „Finanțarea se acordă sub forma unei prime de eficiență energetică în valoare de maximum 40.000 de lei, aferentă cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 120 lei/mp izolat și finisat, pentru izolarea locuințelor aflate în faza de construcție și pentru izolarea locuințelor existente”, scrie în ordin.

Administrația Fondului pentru Mediu va anunța când va începe sesiunea de înscriere în programul Casa verde plus, anunț care va fi făcut cu cel puțin 30 de zile calendaristice înainte de începerea înscrierilor.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

62 − 61 =