Programul Festivalului Industriilor Creative Kasta Morrely Fashion Week 2021

0
89

Cea de-a X-a ediţie a Festivalului Industriilor Creative Kasta Morrely Fashion Week® începe astăzi la Iaşi. Editia aniversară face parte din proiectul cultural internațional „Sustenabilitatea Modei în lumina reflectoarelor, noi trenduri de Învățare Interculturală”, proiectco-finanțat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene şi coordonat de Asociaţia Kasta Morrely.

In deschiderea festivalului va vorbi domnul Pedro Leite de Sampaio, Consilier de Ambasadă, Ambasada Portugaliei în România. Importanţa misiunii culturale asumate de acest festival se bucură şi de mesajele de apreciere venite din partea doamnei Maria Grapini, Vicepreședintă Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor din Parlamentul European și domnului Dragoș Pîslaru, Membru Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale din Parlamentul European.

PROGRAMUL Festivalului Industriilor Creative® 2021 ediția a zecea aniversară cuprinde:

30 iunie – 1 iulie, ora 20:00: Eveniment digital Kasta Morrely Fashion Week transmis prin streaming live de pe litoralul romanesc pe paginile facebook si instagram Kasta Morrely Fasshion Week. Prezentări digitale în premieră: Addy van den Krommenacker designer Casa Regală a Olandei, Oksana Mukha Luxury Bridal Ucraina, Jitka Klett Praga, Anna Forgacci Wedding Satu Mare reprezentant în exclusivitate al marilor designeri Gattinolli by Marwan și Saiid Kobeisky din Liban, Anastasia Atelier Neamț, Daleea Design Cluj Napoca, Nicoleta Obiș Satu Mare, Dames Iași, Monarh Design București, Atmosphere Fashion București, Bianca Ripan Suceava, Adelina Boie Baia Mare, Adriana Agostini Italia, Irina Akkaya București, Cristina Bota Satu Mare. Moda pentru copii ne este prezentată de: By Danina, Eve Juliett, Simplicity Kids și Programul de Leadership pentru copii Kasta Morrely Kids.

 2 – 3 iulie, ora 20:00: Eveniment cu public la Palatul Oștirii din Iași.Dintre invitații care vor prezenta colecțiile pe podium menționăm: Addy van den Krommenacker designer Casa Regală a Olandei, In Couture Turcia, Oksana Mukha Luxury Bridal Ucraina, Jitka Klett Cehia, Daleea Cluj Napoca, Dames Iași, Pălăria Dădârlat Sebeș, Seroussi Iași, Adriana Agostini Italia, Vera Anton Suceava, Cristiana Maria Purdescu București, Victoria Sava București, Monarh București, Ethno Paris by Valentina Alexa Chișinău, Velmoft Design București, Atmosphere Fashion București, Bianca Ripan Suceava, Adelina Boie Baia Mare, Beatrice Design București. Moda pentru copii ne este prezentată de: By Danina, Vera Anton și Programul de Leadership pentru copii Kasta Morrely Kids.

Şi la această ediţie Kasta Morrely Fashion Week descoperă și promovează tinerele talente, prezentând o selecție a celor mai buni studenți și tineri absolvenți de la Universitatea Nationala de Arte „George Enescu” Iași – Facultatea de Arte Vizuale si Design, Universitatea din Oradea – Departamentul de Arte Vizuale al Facultăţii de Arte, Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Arte și Design

4 iulie: Seminar internațional dedicat Modei Sustenabile la Casa de Cultură Mihai Ursachi Iași

   Ediția a X-a a Festivalului Industriilor Creative Kasta Morrely Fashion Week aduce în prim plan importanța sustenabilității domeniului modei. Seminarul Internațional “Moda Sustenabilă în Lumina Reflectoarelor” reprezintă un cadru interactiv de schimb de bune practici și informații de specialitate privind moda sustenabilă și atrage atenția asupra importanței asumării principiilor dezvoltarii durabile în industria modei, atât în rândul lucrătorilor din domeniu cât și în rândul consumatorilor de modă.

   În cadrul proiectului „Sustenabilitatea Modei în lumina reflectoarelor, noi trenduri de Învățare Interculturală”, a fost creată o colecție interculturală internațională de promovare a modei sustenabile.Colecția a fost realizată de o echipă internațională ce cuprinde Compania Katty Fashion din România, Designerul Rita Sa din Portugalia și Universitatea Sfax din Tunisia, respectând principiile modei sustenabile și specificul tradițional din fiecare țară reprezentată.Colectia sustenabilă interculturală România – Portugalia – Tunisia va fi prezentată în premieră pe podiumul Kasta Morrely Fashion Week, la Palatul Oştirii din Iaşi.

Coordonator proiect : Doctor în Teatru de Modă şi Etica Manechinelor Ana Hriscu

Organizator: Asociația culturală Kasta Morrely

Festivalul respectă măsurile de distanțare și prevenire a răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Intrarea se realizează pe bază de invitație. Persoanele care doresc invitație se pot înscrie prin transmiterea unui mesaj privat pe pagina oficială facebook a Festivalului Kasta Morrely Fashion Week.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Festivalul Industriilor Creative Kasta Morrely Fashion Week poate fi urmărit live pe paginile oficiale:

https://www.facebook.com/KastaMorrelyFashionWeek

https://www.instagram.com/kastamorrelyfashionweek/

Aflaţi mai multe informaţii de pe pagina oficială a proiectului www.fashionfortomorrow.com

Vă aşteptăm cu bucurie la Festivalul Industriilor Creative KASTA MORRELY FASHION WEEK!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here