Programul “Fiecare Copil în Grădiniță” va fi extins la nivel național. Câți bani vor primi părinții din familiile sărace

0
71

Programul “Fiecare Copil în Grădiniță”, care ajută copiii săraci să meargă la grădiniță, va fi extins la nivel național. Anunțul a fost făcut luni, de ministrul Muncii, Rovana Plumb.
Datele publicate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în cele 11 județe în care este implementat programul “Fiecare Copil în Grădiniță” sunt sprijiniți 2.400 copii. Părinții sunt stimulați să-și aducă zilnic copiii la grădiniță, fiindu-le oferite tichete sociale în valoare de 50 de lei pe lună.
Lansat de Asociația OvidiuRo (OvR) și Ministerul Educației, în 2010, FCG stimulează părinții să-și aducă zilnic copiii la grădiniță, oferindu-le tichete sociale în valoare de 50 lei pe lună. Copiii se califică pentru program pe baza veniturilor familiei, condițiilor de trai și nivelului scăzut de educație al părinților. Pentru a primi tichetele, copiii trebuie să fie prezenți zilnic la grădiniță, iar părinții trebuie să participe la o întâlnire lunară cu profesorii și de cinci ori pe lună, la Ziua Părinților.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here