Programul RO-CULTURA, accesat de Ateneul Național din Iași

0
72

Anul 2019 pentru Ateneul Național din Iași este unul plin de noutăți, evenimente și festivaluri, în premieră, cu deplasări prin toată România, în cadrul Turneului Național „Unire prin Cultură”, cu sute de reprezentații de teatru jucate, atât pentru adulți, dar mai ales pentru copii și cu rezultate remarcabile în domeniul cinematografiei, obținute împreună cu echipa Cinema Ateneu.

Pe lângă toate acestea, instituția și-a dezvoltat și o ramură dedicată scrierii și implementării proiectelor cu finanțări nerambursabile. În acest sens, după obținerea unui sprijin din partea UNITER, în luna mai 2019, pentru realizarea Festivalului Teatrelor Independente, în toamna acestui an, Ateneul Național din Iași a primit finanțarea necesară pentru implementarea proiectului intitulat „DECE (Discover, Explore, Create, Educate) Children’s Museum in Iasi, Romania”.

Această inițiativă este susținută din Fondul pentru Relații Bilaterale, din cadrul Programului RO-CULTURA, parte a granturilor SEE 2014 – 2021 și vizează consolidarea colaborării între entitățile din România și din cele din Statele Donatoare (Norvegia, Islanda, Liechtenstein), în domeniul cultural.

Activitățile pe care echipa Ateneului Național din Iași le va întreprinde pe durata vizitei de lucru în Oslo, Norvegia, vizează căutarea partenerilor pentru proiecte ce vor fi implementate în perioada următoare, dezvoltarea unor idei de proiecte și creionarea unor parteneriate, precum și pregătirea unei aplicații de proiect în parteneriat cu entități publice sau private din Norvegia, în vederea înființării în Iași a unui Muzeu al Copiilor.

„Prin intermediul tuturor întâlnirilor de lucru programate în perioada 26 – 31 octombrie 2019 cu instituții publice și private din Oslo, se urmărește relaționarea, schimbul, partajarea și transferul de cunoștințe, tehnologie, experiență și bune practici între Ateneul Național din Iași și entități din Norvegia. Mulțumesc, pe această cale, partenerului nostru norvegian DAC MUSIC PERFORMANCE, reprezentat prin domnul Dragoș-Andrei Cantea, care a reușit să identifice în Oslo instituții de marcă care pot sprijini Ateneul Național din Iași în realizarea unor aplicații calitative pentru call-urile viitoare de proiecte”, a declarat un reprezentant al Ateneului Iasi. 

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here